Rimac je na američkoj turneji, ovog vikenda izlaže C_Two u prestižnom muzeju – Jabuka.tv

Rimac je na američkoj turneji, ovog vikenda izlaže C_Two u prestižnom muzeju

Kao i u slučaju prethodnog modela, Rimac je sve aktivniji u Americi pa je ovog ljeta krenuo na turneju s novim modelom.

Trenutno se nalazi na zapadnoj obali, gdje će potkraj kolovoza gostovati na tjednu automobila u Montereyu. No njegov novitet, model C_Two, može se vidjeti već ovog vikenda, i to u prestižnom muzeju Petersen Automotive u Los Angelesu, piše Index.hr.

Ne samo da će Rimčev bolid praviti društvo automobilskim legendama i raritetima iz brojnih privatnih kolekcija već će biti izložen u Petersenovom Grand Concourseu, svojevrsnom lobiju muzeja, obavještavaju na službenim stranicama muzeja. Naglašavajući monstruoznu snagu i sustave autonomne vožnje, obavještavaju publiku da je ovo jedinstvena prilika da vide bolid čija je proizvodnja limitirana na 150 primjeraka. Dodajmo tome i izjavu odgovornih iz same tvrtke Rimac Automobili prema kojoj je cjelokupna naklada već rasprodana.

Dodatni impuls za sve zainteresirane je da će premijerno biti prikazan model u plavom finišu. Podsjetimo, u Ženevi je C_Two imao premijeru u sivom izdanju, kakav poznajemo i sa službenih fotografija.

1.914 KS snažan električni bolid izazvao je velik interes najavljenim performansama, a posebno ubrzanjem do 100 km/h u 1,97 sekundi uz maksimalac od 412 km/h. Tu ulazi i autonomija od 650 km, odnosno kombinacija mogućnosti kakvu se još nitko u autoindustriji nije usudio ponuditi po ikojoj cijeni. A kad smo kod cijene, C_Two je rasprodan uz iznos od gotovo dva milijuna eura po primjerku.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.