Rimac C_Two testiran u ekstremnim uvjetima – Jabuka.tv

Rimac C_Two testiran u ekstremnim uvjetima

Višegodišnji projekt testiranja bliži se kraju.

U novoj fazi testiranja Rimčevog bolida kako bi se postigao globalni aspekt homologacije na red je došao HVAC sustav.

Kako bi bili sigurni da grijanje, hlađenje i klimatizacija besprijekorno rade u ekstremnim uvjetima, HVAC sustav vozila podvrgnut je temeljitim laboratorijskim ispitivanjima.

U kontroliranim uvjetima odrađeni su testovi od uvjeta kanadske zime do ekstremnih vrućina Bliskog istoka, kažu u priopćenju iz kompanije.

Ispitivanja su provedena u klima-komori sposobnoj da generira temperature od 48 do -28 stupnjeva Celzija. C_Two se pržio na suncu uz temperature zraka od 40 stupnjeva Celzija sve dok se kabina nije ugrijala na 70 stupnjeva. Tada su počeli raditi kompresori u automobilu koji su uspjeli ohladiti kabinu na 22 stupnja. Pritom na nijednoj komponenti sustava nije zabilježeno pregrijavanje.

Druga krajnost je bila hlađenje automobila na -28 stupnjeva. Vrata automobila su ostavljena otvorenima sve dok tanak sloj leda nije prekrio vozilo. Usprkos povećanju gustoće tekućina u vozilu, pumpe su uspješno odradile posao i automobil je odleđen u okviru vremenskog ograničenja.

Nakon ovog testa pred C_Two je još nekoliko serija testiranja prije konačnog starta proizvodnje. Do potpunog razotkrivanja automobila dijeli nas nekoliko mjeseci, dok će proizvodnja startati do kraja godine, obavještavaju iz Rimac Automobila.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.