Rijeka Radobolja u Mostaru nosila nečistoću koja curi iz kontejnera za smeće

Sinoć je građane Mostara, ali i brojne turiste u Starom Gradu, iznenadilo i zabrinulo onečišćenje rijeke Radobolje.

Iz Županijskog operativnog centra civilne zaštite kazali su jutros da su jučer u 18:36 sati dobili dojavu iz PS Mostar, da su imali više poziva građana koji su prijavili onečišćenje rijeke Radobolje na lokalitetu naselja Šemovac.

Obaviješten je županijski inspektor za zaštitu okoliša, koji je izašao na lice mjesta. Po njegovoj procjeni onečišćenje je prouzročila nečistoća koja curi iz kontejnera za smeće, a koju je kiša saprala u rijeku Radobolju, navodi se u jutrošnjem izvještaju Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ.

Građani koji su sinoć panično alamirali nadležne instance i javnost sumnjali su da je onečišćenje nastalo od nafte ili lož ulja.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Hvala, veliko hvala udruzi Jer nas se tiče što nam je napravila ovo sranje sa gradom, pa ćemo svi pocrkat. Hvala vođama tog protesta koji uopće nisu iz Mostara i koji ne žive ni blizu Uborka, što vode te jadne i napaćene ljude koji su tamo svi ilegalno sagradili kuće u ime jedne političke opcije, koja također nije naša, pa nam sad cijeli grad smrdi, i upravo se dogodio ekocid na Radobolji. Hvala Vam jer znate da se nova sanitarna deponija gradi desetak godina i da za nju treba 50ak miliona KM, pa Vam je cijela priča glupa, a naš grad smrdi. Hvala dragom SDA što je blokirao izgradnju dječje bolnice, pa bolnica sad ima gdje da deponija svoje smeće. HVALA VAM, VELIKO VAM HVALA.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.