Rijeka Lištica bogatija za 750 kilograma pastrve

Članovi Društva sportskih ribolovaca Borak iz Širokog Brijega u četvrtak su poribili rijeku Lišticu sa 450 kilograma potočne pastrve. Prije dva mjeseca ubacili su 300 kilograma, od čega 200 kilograma potočarke i 100 kilograma kalifornijske pastrve.

Već petu godinu zaredom riba dolazi iz ribogojilišta iz Rame.

Početak ribolovne sezone u Širokom Brijegu kreće u subotu 25. ožujka, a svoje ribolovne dozvole možete kupiti u trgovini ribolovne opreme Fiocchi koja se nalazi u Ulici fra Didaka Buntića.

Za osobe do 14 godina cijena iznosi 25 KM, za osobe od 14 do 19 godina 50 KM, za umirovljenike iznad 65 godina također 50 KM, a za sve ostale je cijena 100 KM. Dnevnu dozvolu ćete pak platiti 10 KM.

(www.jabuka.tv)12 komentara

 • Ubaciti ribu 2 dana prije ribolovne sezone je smjesno, laik sam al razumljivo da ce biti kao i svake godine, riba se nece prilagoditi novim uvjetima i mrtvat ce gdje će ribolovci za sat vremena uloviti po 10 komada, iz godine u godinu to viđam.

 • Ovakog primitivizma odavno nigdi nema na svitu. Po par stoja od feala, brekstona, atria, da se šuti o toksičnim otpadnim vodama pa ubaci ribu da sutra moreš siću okrenit na dozvolama. I niže nego jadno. Debili desetljećima uništavaju autohtonu pastrvu ubacivanjem ove tovljene gamadi. Tako su Slovenci prije sto godina uništili svoju autohtonu sošku pastrvu pa sad ulažu milijune da je vrate. Ovome se mora već jednom stati u kraj ali ova naša jadna izmišljotina od države postoji samo kad triba naplatit porez i oderat kaznu. Kakvi smo, bolju ni ne zaslužujemo.

  • ovima što vode ribolovno društvo pod hitno zabraniti pristup rijeci,, nemaju pojma o ribarenju i uživanju u ribarenju. par godina napraviti strogu zabranu izlova ribe iz lištice i nakon toga postaviti normative i kalibriranje ulova,TJ.VELIČINA RIBE i broj riba po danu!
   a onaj lovočuvar što se voza uz stazu dok roditelji voze djecu u kolicima je najjadniji. zašto se moraš voziti stazom za pješake u renaultu 4? a imaš paralelno sa stazom cestu, ulicu??? i nije jedini, dosta je ribolovaca sebi dalo za pravo da to rade. đubrad! više su zla uradili rijeci nego svi skupa. i gdje ide lova od članarina? ubace tonu ribe koja je cca 2000 maraka. šta je sa ostalim novcem? kome polažu račune i odakle im pravo nad rijekom?
   korito rijeke se mora pod hitno očistiti i ukloniti drveće/vrbe koje niču iz njega. rijeka se mora ukazati. obalu sa obje strane potrsiti u širini minimalno 5 metara od borka do benta na zorićevini.
   a svaku kaskadu iskopati na 1.5-2 metra. namjerno se ne trsi jer se tako sakrivaju otvori za fekalije koji pojedinci puštaju u rijeku, a i ribolovci pametuju da im se tu skuplja riba, a u stvarnosti se skuplja samo smeće! vratimo rijeku svim građanima, ne samo pojedincima.
   SAMO ŠIROKI!!!!!!

 • majketi imali ista dzabe sve se mora platit,kao i uzrecica nema dzabe ni stare babe.pustite svit nek se druzi i uziva sve se mora platit

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.