Riječki maturanti išarali spomenik ustaškim grafitima

Maturanti su preplavili ulice, trgove i parkove središta grada u raznobojnim majicama koje su ubrzo bile prekrivene brašnom, ali i razbijenim jajima. Međusobno su se polijevali vodom, pjevali i radosno proslavljali kraj škole. U Rijeci nema organizirane zajedničke fešte za maturante pa se zabava nastavlja u manjim skupinama po Rijeci i okolici, često u iznajmljenim kućama za ovu prigodu.

Ovoga puta nisu prijavljena oštećenja na autobusima niti gradskoj komunalnoj opremi. No, policiji je dojavljeno o ispisivanju ustaških simbola na Spomenik oslobođenja Rijeke, a počinitelji nisu za sad utvrđeni. Nadležne službe odmah po dojavi su uklonile grafit.

Priopćenjem je reagirao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, navevši da najoštrije osuđujem šaranje Spomenika oslobođenja ustaškim i ostalim nacističkim simbolima.

Vjerujem da će mnogi ovaj čin pokušati opravdati mladenačkom ludošću, neznanjem i prkosom prema autoritetima, možda čak i slučajnošću, no posljednjih je godina u našoj državi previše takvih “ludosti” i “neznanja” da bi ih se moglo svrstati u slučajnosti, istaknuo je Obersnel.

(Hina)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.