Riječanka ugušila svoju tek rođenu bebu – živjela je tek 10 minuta!

Daliborku T. (36), izbjeglica je iz Rijeke u Srbiju. Uhitila ju je policija iz Požarevca, jer je osumnjičenu da je svoje tek rođeno dijete ugušila u selu Majilovac kod Velikog Gradišta. Obdukcijom je pokazala kako je nesretna beba živjela tek desetak minuta.

Možda se za cijelu strašnu dramu ne bi ni doznalo da Daliborka nije zatražila pomoć liječnika zbog velikog krvarenja. Naime, 17. veljače došla je u bolnicu u Požarevcu, gdje je obavljen pregled, a liječnik je pokušao spriječiti krvarenje.

Međutim, krvarenje nije zaustavljeno pa je Daliborka završila na ginekologiji u Beogradu, gdje je patolog otkrio dio posteljice koja je ostala unutra poslije porođaja. Tada se cijelo klupko počelo odmotavati.

Pretpostavlja se da je žena rodila između 1. i 17. veljače. Trudnoću je vješto skrivala, pa u mjestu gdje je živjela nitko nije niti znao da je trudna. Nije željela reći niti gdje je dijete, a to je bilo dovoljno da liječnici pozovu policiju, prenosi javno.hr

Mrtva djevojčica u crnoj vreći

Policija je pretresla kuću i sve objekte njezinog kuma S. J. u selu Majilovac, gdje je posljednjih godina Daliborka živjela. Čovjek, umirovljenik, odlazio je stalno u Italiju gdje mu živi obitelj, pa je ona često tu ostajala sama. Na kraju policija je otišla i na tavan staje. Ispod sijena našli su plastičnu crnu vrećicu u kojoj je, omotano u plahtu, bilo žensko novorođenče.
Istražni sudac Osnovnog suda u Požarevcu Mioroslav Lukić saslušao je Daliborku i odredio joj pritvor do 30 dana.

Na prvom saslušanju u prisustvu odvjetnika iz Velikog Gradišta, kojeg je angažirao njezin brat, ona se branila šutnjom, osim što je rekla da ima sina od 15 godina i da je neudata.
– U istrazi ćemo vidjeti je li sama počinila nedjelo, ili ju je možda na to netko nagovorio ili prisilio – kaže sudac Lukić za beogradski Blic.

Za čedomorstvo bi mogla dobiti do 15 godina zatvora.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.