Richard Branson odletio u svemir i vratio se na Zemlju

Sir Richard Branson i njegov tim je uspio! Upisali su se u povijest kao prvi turistički let u svemir. Iako je sam trenutak boravka u svemiru i bestežinskom stanju trajao tek pet minuta, to je bilo dovoljno da se upišu u povijest.

Čestitamo! Dobro došli u svemir, Unity 22!, poručili su im sa Zemlje.

Branson se, tijekom povratka na Zemlju na trenutak uključio u prijenos uživo i iako je zvuk bio veoma loš, osmjeh na njegovom licu govorio je koliko je zadovoljan postignutim.

Nešto više od sat vremena nakon što su poletjeli u avanturu života, Branson i njegov tim sretno su se vratili na pistu Spaceport America u New Mexicu.

Iako su uspješno sletjeli, posada VSS Unity morala je proći liječničku provjeru prije iskrcavanja.

Svi putnici na ovom letu dobit će “značke astronauta”, odnosno “astronautska krila” koja se dodjeljuju osobama koje su prošle granicu svemira.

Sanjao sam o ovom trenutku otkako sam bio dijete, ali me ništa nije moglo pripremiti za pogled na Zemlju iz svemira. Mi smo pioniri novog svemirskog doba. Kao Virginov osnivač, bio sam počašćen što sam mogao testirati nevjerojatno korisničko iskustvo kao dio ove nevjerojatne posade specijalista i sad astronauta. Jedva čekam kako bih podijelio ovo iskustvo s budućim astronautima diljem svijeta, rekao je Branson nakon leta.

Naša je misija učiniti svemir dostupnim svima. U tom duhu, i sa današnjim uspješnim letom VSS Unity, oduševljen sam što mogu najaviti partnerstvo s Omaze i Space for Humanity kako bismo mogli inspirirato novu generaciju sanjara. Toliko smo dugo s oduševljenjem promatrali svemirske pionire prošlosti. Sada želimo da se astronauti budućnosti vesele i ispunjavaju svoje snove, dodao je Branson, prenosi Zimo.

Iako je prvotno bilo navedeno kako će matični brod SpaceShipTwo s letjelicom VSS Unity poletjeti u 15 sati, po hrvatskom vremenu, loše vrijeme odgodilo je pripreme za let te je on pomaknut za sati pol. Tako su Branson i njegova ekipa poletjeli u 16:30 sati, a uživo smo ga pratili i na Zimo.hr.

Podrška i od rivala

I dok se Branson i ekipa pripremala za jedinstveno iskustvo, pristizale su im želje za sretan let i od najvećih konkurenata. Jeff Bezos već mu je poželio sretan put na Instagramu, a Elon Musk otišao je i korak dalje te se pojavio u New Mexicu kako bi uživo podržao Bransona.

Očekuje nas velik dan. Izvrsno je započeti jutro s prijateljem. Osjećam se dobro, osjećam se uzbuđeno, osjećam se spremno, zapisao je na svom Twitteru Branson uz fotografiju s Muskom.

Inače, Branson je na mjesto polijetanja u New Mexicu došao na pomalo zanimljiv način. Umjesto u automobilu ili kombiju, odabrao je ponešto jednostavniji način prijevoza – bicikl.

Musk kupio kartu za svemir u letjelici svog rivala

(www.jabuka.tv)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.