Rezime Malonogometnog turnira ‘Sv. Paškal – Vitina 2013.’

Završio je treći po redu vitinski malonogometni turnir na legendarno – popularnom “Bililu”! Nakon četrnaest večeri natjecanja, odigrane 44 utakmice (odigrana i jedna revijalna utakmica škole MNK Futsal kluba Ljubuški), saznali smo ime ekipe koja se okitila titulom pobjednika “3. Malonogometnog turnira Sv. Paškal, Vitina 2013.”. Riječ je o ekipi Samo lagano, koja sa ekipom “Franck” GRUDE CENTAR, pobjednicima 1. malonogometnog turnira, ekipom Mercedes benz Auto Mostar, pobjednicima 2. malonogometnog turnira, tvore početak pisanja povijesti o rezultatima i uspjesima malonogometnog turnira u Vitini!

Ekipa Samo lagano po prikazanoj igri tokom cijelog turnira, u svojih odigranih 6 utakmica zasluženo su stigli do naslova. S Antom Galićem, članom pločanskog malonogometnog drugoligaša MNK Porto Tolero, koji je proglašen i najboljim igračem turnira, Josipom Akmadžom (koji je nastupio samo u jednoj utakmici), golmanom hrvatskog malonogometnog prvoligaša HMNK Vrgorac GTP, Ervinom Salčinom, Davorom Markovićem, Markom Rupčićem i ostalim futsal majstorima “laganog” koraka, nisu bili favoriti od prvog dana natjecanja, ali fantastičnom upornošću i zalaganjem su u određenim utakmicama slavili kad su ih veće neki vidjeli na koljenima i na oproštaju sa malonogometnog turnira.

Ostale ekipe po igračkom kadru su možda i jače zvučale od ekipe Samo lagano, ali lopta je bila okrugla, tako da se od 30 ekipa samo jedna mogla pronaći na tronu, pa smo na “Bililu” mogli vidjeti i reprezentativce BiH u malom nogometu, igrače malonogometnih klubova 1. i 2. hrvatske malonogometne lige, ali i igrače velikog nogometa iz BiH, ali i Hrvatske, konkretno igrače 2. i 3. nogometne lige. Valja istaknuti da se od prijavljene 31 ekipe na malonogometnom turniru (ekipa Ploče se bila prijavila, ali par dana pred nastup su otkazali, zbog opravdanih razloga), svaka ekipa u svojim redovima je imala bar po jednu “zvijezdu haklanja”, pa smo od 1. kola mogli gledati utakmice koje bi po prikazanoj igri pretendirale za utakmice same završnice, ali ipak za neke ekipe ždrijeb je bio nemilosrdan.

Ove godine na turniru je nastupila ekipa iz dalekog nam Splita, koji su bili jedni od favorita za osvajanje turnira, sa voditeljem Željkom Kovačevićem – Kovom, ali su morali pružiti ruku i čestitati ekipi Samo lagano u finalnoj utakmici.

Kroz turnir smo bili svjedoci mnogobrojnih pogodaka, poteza i asistencija, koji su gledateljstvo podizali na noge, a kojih se ne bi postidjeli ni još veći turniri od malonogometnog turnira u Vitini. Sa 9 pogodaka Josip Bošković (Caffe bar “Hennessy” Čapljina) je ponio titulu najboljeg strijelca turnira, dok se Mišo Pavlović (U.N. Hajduka S.D.R.) “dokopao” titule najboljeg vratara.

Organizatori turnira se zahvaljuju malobrojnim prijateljima koji su omogućili ovaj turnir:
–    MZ Vitina
–    Županija Zapadnohercegovačka
–    Općina Ljubuški
–    Caffe bar “Blueberry”, Vitina
–    Karliko
–    Bazeni Čolak

Nadalje, organizatori se zahvaljuju osobama koji su putem internet portala i radijskih valova omogućili da se turnir Sv. Paškala čuje u svim “kutevima” Hercegovine, ali i šire.

S nadom da će se gore navedenim sponzorima, priključiti još neki prijatelji sporta i društvenog života u Vitini, lijep pozdrav do slijedeće godine i “4. Malonogometnog turnira Sv. Paškal, Vitina 2014.”!

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.