Republikanske pristaše pokušale izvesti napad na policiju u Sjevernoj Irskoj

Policija Sjeverne Irske objavila je u danas kako vjeruje da su republikanski disidenti tijekom noći pokušali ubiti pripadnike tamošnje policije u oružanom incidentu.

Policija navodi kako je oko ponoći dobila izvješće o jakoj eksploziji u gradu Craigavonu, a odmah potom list iz Belfasta dobio je telefonski poziv u kojemu se navodi da je bilo ispaljeno eksplozivno sredstvo koje je trebalo pogoditi policijsku ophodnju, no koje je promašilo cilj.

Vjerujemo da je sredstvo bilo ispravno te da je riječ o pokušaju disidentskih republikanskih terorista da ubiju naše policajce, navodi se u priopćenju sjevernoirske policije.

U lipnju je policija otkrila bombu podmetnutu pod policijski automobil u Belfastu za koju je pretpostavila da su je podmetnuli militantni nacionalisti.

Mirovni sporazum iz 1998. u velikoj je mjeri okončao sektaško nasilje koje je tri desetljeća vladalo u Sjevernoj Irskoj, no policijski dužnosnici povremeno su cilj napada manjih skupina, uglavnom iz redova republikanaca koji se protive britanskoj vlasti u toj pokrajini.

(Hina)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.