Republika Srpska prekinula sve odnose s OHR-om

Do isprike, Vlada Republike Srpske prekida komunikaciju i sve odnose s Visokim predstavnikom Valentinom Inzkom i Uredom visokog predstavnika (OHR), navodi se u priopćenju entitetske vlade.

Vlada Republike Srpske prihvatila je u četvrtak, na 107. sjednici održanoj u Banja Luci, inicijativu i zahtjev udruga i organizacija od javnog interesa za RS proisteklih iz ratova u kojoj se od visokog predstavnika u BiH, Valentina Inzka, traži da se ispriča srpskom narodu zbog izrečenih uvreda, navodi se u priopćenju Vlade RS.

Zahtjev Vladi Republike Srpske uputili su: Boračka organizacija Republike Srpske, Republikčka organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, Savez logoraša Republike Srpske, Savez organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Republike Srpske, Udruženje amputiraca ,,UDAS“, Savez udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata Republike Srpske, Udruženje „Jasenovac-Donja Gradina“, Banja Luka, Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske i Udruženje građana „Veterani Republike Srpske“.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • Eto nek mi oni kazu da ndh nije protjerivala ljude kao sto i rs nije???? Pa dajte i partizani su isto radili nakon 1945. Znaci sve je manje vise isto s tim da su turska genocid nad armencima rs genocid nad bosnjacima i ostalim te ostali komentari nek dovrse spisak….a molim lipo bez cenzure ndh jednako rs jednako turska iz doba pocetak carstva i pocetak 20 stoljece i jednako tko drugi….nastavak price slijedi tako sto ce trebati podici optuznice protiv sviju sudionika poznatih i nepoznatih koljaca i spaljivaca 1945 franjevaca i ostalih civila takodjer podignuti optuznicu protiv mrakovine za sirenje mrznje te podici optuznicu protiv onih koji prijece mir u ovim krajevima i zatomljuju istinu! Svakog poimenicno ustasu partizana chetnika i handzarovca optuziti te ukoliko imaju svoje jatake u sudstvu i politici takodjer zavrsiti s time…i da ne bitno koje nacije samo na cistac sa istinom! Bez cenzure i takodjer objaviti one sto su skupljali pare za vrijeme rata a nismo ih vidjeli ni kod branitelja ni kod obnovljenih kuca a bome ni u cekvama skolama mostovima cestama da nastavimo dalje…sve one koji su stekli znanje i kupili diplomu bilo gdje procesuirati bez osvrtanja sve one sto ih guraju da napreduju dalje takodjer procesuirati…procesuirati i one koji poticu krivovjerje ma kako ono bilo….procesuirati one koji koji su izdali ideale svoje nacija ma koje god oni bili kako se god zvali

    A onda zasjesti i razmisljati o tome hoce li smilje prezivjeti jos koju god godinu bilo zasadjeno u vrtacama bilo zasadjeno u poljimq brdima sumama il dr.mjrstima i bilo na trzistu prodavano po povoljnoj cijeni ili ce se poceti razmisljati o sijanju recimo glogova sjemena ili mozda sjemena od tikve nepostojece…..vrste….

  • Neka idu dobro placeni a obican covjek se obrati za pomoc oni samo kazu nismo u mogucnosti pomoc onda cemu sluze .
    Neka narod bez politicara hladne glave promisli i zamisli se posteno sto je posteno?

  • Sve životne i morslne vrijednosti ste nam izokrenuli pa ono što je donedavno bila bolest je ozakonjeno . Teško je zbog toga najviše djeci koja neće ni moći ni znati razaznati što je normalno jer je sve izjednačeno a tek rat i nestanak tvornica imovine i radnih mjesta.Odite vi doma znamo mi živjeti sa onim tekovinama što imamo bez vas.

Komentiraj: