Republika Srpska na Svjetskom prvenstvu srednjoškolaca nastupa kao samostalna država

Željko Tanasković, bivši odbojkaški reprezentativac Srbije i sadašnji predsjednik Saveza za školski sport ove zemlje, tvorac je novog skandala, nakon što je dopustio da na Svjetskom prvenstvu u nogometu za srednje škole u Beogradu, nastupi i ženska reprezentacija RS.

Natjecanje je okupilo više od 1.000 srednjoškolaca iz 26 zemalja, a Tanasković tvrdi da je kao predsjednik odbora u svjetskoj organizaciji uspio izlobirati sudjelovanje djevojaka iz RS-a, tvrde srbijanski mediji, prenosi Radiosarajevo.ba.

Presretni smo jer će Beograd u idućih sedam dana biti centar svijeta za najbolje mlade srednjoškolce, nogometaše i nogometašice. Uz utakmice, mladi ljudi imat će priliku razgledati Beograd, družiti se i steći nove prijatelje. Ujedno, to je i glavni cilj ove manifestacije, jer sam uvjeren da će neka prijateljstva ostati i trajna. Srbija je uvek bila najbolji domaćin, bit će to i ovaj put, kazao je Tanasković.

O nastupu ekuipe iz RS-a, Tanasković je rekao da on to uspio izlobirati.

S obzirom na to da sam predsjednik odbora u svjetskoj organizaciji, uspio sam izlobirati sudjelovanje za momke i djevojke iz Republike Srpske. To što se ta djeca mogu natjecati s vršnjacima iz cijelog svijeta je velika stvar za njih. S ponosom mogu otkriti da će Republika Srpska iduće godine biti domaćin iste ovakve manifestacije, ali u odbojci, istaknuo je Tanasković.

Reprezentativke Republike Srpske natječu se u skupini C s Njemačkom, Danskom i Kineskim Tajpehom.

Republika Srpska sa svojom himnom i zastavom izlazi prikazati se čitavom svijetu. To je ono na čemu svi trebamo raditi, ističe Dragan Јaćimović, pomoćnik ministra sporta Republike Srpske.

Među fnogometašima sa sportskih akademija svijeta, momčad banjalučke Srednje medicinske škole, pobjednik Malih olimpijskih igara RS-a, dat će svoj maksimum na terenu, prenosi RTRS.

Nikolina Vasiljević, kapetan ekipe Srednje medicinske škole Banjaluka, navodi da je divno iskustvo upoznati druge ekipe i nove prijatelje, a da će rezultat doći sam po sebi.

Naš glavni motiv je želja da izlazimo na međunarodnu scenu. Naš motiv je da Republika Srpska ima svog predstavnika na jednom ovakvom natjecanju, zaključio je Velibor Vidović, šef delegacije RS-a.

Po dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine  idu u eliminacijsku fazu, a natjecanje završava 14. travnja.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.