Repeša: “Nismo bez ambicija na Svjetskom prvenstvu”

Nakon što je ždrijeb u Barceloni hrvatsku košarkašku reprezentaciju svrstao u grupu B zajedno s Filipinima, Senegalom, Portorikom, Argentinom i Grčkom, izbornik Jasmin Repeša osvrnuo se na reprezentacije s kojima će se od 30. kolovoza do 14. rujna 2014. godine susresti u Sevilli.

‘Teško je sada govoriti o protivnicima dok ne krenemo u dublju analizu reprezentacija koje nas očekuju. Grčka, Argentina, Portoriko, sve su to dobre ekipe. Tu je su i Filipini, Senegal, ne znam što bi sada rekao, samo je jasno da su to zemlje u kojima je košarka zaista u ekspanziji’, prenosi službena stranica Hrvatskog košarkaškog saveza izjavu Repeše koji nije pretjerano zadovoljan ždrijebom.

‘Nemojmo biti entuzijasti jer o ekipama ne znamo još ništa, pričekajmo da vidimo rostere kojima raspolažu. Nemojmo zaboraviti da su to ekipe s nekoliko NBA igrača’, dodao je Čapljinac koji je uvjeren da Hrvatska može nešto napraviti u Španjolskoj.

‘Bez lažne skromnosti kažem da su naše ambicije velike, sada samo preostaje da vidimo tko će se odazvati u reprezentaciju, odnosno na koga ćemo moći računati. To je jedna od najvažnijih činjenica jer tek onda možemo početi nešto slagati i raditi’.

Hrvatsku i Repešu najviše brine grupa s kojom se križaju, jer tamo su mogući protivnici Španjolska, Francuska, Srbija i Brazil.

‘Prve četiri reprezentacije govore sve, ne moram vam ništa govoriti, o njima se sve zna. Onako kako se sami postavimo i shvatimo igru takav ćemo rezultat i ostvariti – još jednom ponavljam, u cijeloj priči ovisit ćemo sami o sebi’, rekao je izbornik Hrvatske za HKS.

(Bljesak.info)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.