Renovirat će se zgrade pravosudnih institucija u ŽZH

Na inicijativu ministrice pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke Anite Markić u Širokom Brijegu je održan radni sastanak s predstavnicima Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH).

Tema radnog sastanka bila je osnaživanje funkcioniranja pravosudnih institucija u Županiji Zapadnohercegovačkoj kroz stvaranje materijalno tehničkih uvjeta koje iziskuju standardi EU ugrađeni u Strategiju za reformu pravosuđa u BiH.

Ispred VSTV-a BiH sastanku su nazočili zamjenik direktora Tajništva VSTV-a BiH Hajro Pošković i rukovoditeljica Projekta unaprijeđenja efikasnosti pravosuđa Ana Bilić Andrijanić. Tijekom sastanka prezentirani su projekti za poboljšanje funkcionalnosti postojećih zgrada pravosudnih institucija na području ŽZH kroz mjere rekonstrukcije.

Pravosudne institucije u Županiji nemaju u potpunosti osigurane materijalno tehničke preduvjete za rad u punom kapacitetu, kao ni svojevrsnu potrebitu razinu sigurnosnog standarda predviđenog VTSV-ovim smjernicama standarda i mjera sigurnosti pravosudnih institucija i nositelja pravosudnih funkcija u BiH, pa je time veća potreba za realizacijom prezentiranih projekata za rekonstrukciju pravosudne infrastrukture.

Dogovoreno je da se prezentirana dokumentacija za rekonstrukciju i adaptaciju objekta pravosudnih tijela Županije Zapadnohercegovačke dostavi VSTV-u BiH, radi razmatranja i mogućnosti apliciranja na EU fondove koji će se otvoriti u narednom razdoblju.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Ako ce se u tim novim-obnovljenim prostorijama suda procesuirati sva politicko mafijaška kriminalna organizacija onda apsolutno podržavam ako ne onda je to bacanje novca u ponor.Škole su nam u totalnom raspadu kao zgrade,a da ne pričamo o odnosu politike spram školstva to je sistematsko unistavanje razvoja akademske zajednice,bitno je da imamo stranačke akademije i privatne škole koje ništa ne pridonose društvu,a sve pod zašitom ovog istog suda

  • Narod je prioritet ,nema obnove i luksuza dok se narod ne nahrani ,djeca ,bolesni i siromasni imaju prednost i tako je pravda mrtva .

  • Kad posuslamo majke koje radaju hrvate .a da godinama im se ne isplacuje porodiljni novac .pitajmo se sta je to DEMOGRAFIJA.shvatate li
    odgovornost za negativa trend

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.