Renomirana škola baleta otvara vrata za nove polaznike u Mostaru i Širokom Brijegu

Već 17 godina u Mostaru postoji škola baleta Balet Mostar Arabesque (BMA), koja je svojim radom promijenila kulturnu i umjetničku scenu Mostara, te omogućila djeci da osim klasičnog baleta, uče moderni i karakterni ples.

Kao i svake godine u isto vrijeme, od 1.9. BMA otvara svoja vrata za nove polaznike u Mostaru i Širokom Brijegu i to: predškolski uzrast „Little ballerina“ i školski, od 7 godina pa nadalje.

Sve informacije u vezi sa tim moguće je naći na službenoj Facebook i Instagram stranici „Balet Mostar Arabesque“.

Direktorica BMA Arleta Ćehić, prof. baletske pedagogije i prof. likovnih umjetnosti, ne krije ponos govoreći o dosadašnjim uspjesima:

Zaista je nevjerojatno da smo, ni u kakvim uvjetima, poklonili toliko toga ovom gradu: od otvaranja značajnih dječjih kulturnih manifestacija i festivala, preko otvaranja važnih regionalnih događaja, dvanaest konceptualnih koncerata, koji su odraz jednog modernog pogleda na svijet bajki, ispričanog baletnim jezikom od djece Mostara, pa sve do zlatnih medalja sa svjetskih natjecanja.

Počev od zadnjeg IDTCI (International Dance Talent Competition Italy) 2023 gdje su od respektabilnog žirija osvojena fantastična tri treća mjesta u baletu (solo, trio I drupni ples), a 2022. je na istom natjecanju osvojena zlatna medalja za duo koreografiju i jedno treće mjesto u kategoriji Contemporary grupa, preko Finals Dance World Cup Telford Engleska 2021. (brončana medalja u kategoriji balet za djecu do 9 godina), te ostalih značajnih svjetskih natjecanja u Španjolskoj, Portugalu, Njemačkoj, Rumunjskoj itd.

Od nove školske godine očekujem nastavak ozbiljnog rada na edukaciji i promociji baleta i konačno shvaćanje ljudi na vlasti, da je duhovna glad jednaka fizičkoj, te da na njoj počiva i opstaje civilizacija.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.