Renault predstavio osvježeni Clio

Dvadesetšest godina od lansiranja modela Clio, automobila koji je prodan u 13 milijuna primjeraka širom svijeta, Renault predstavlja osvježenu verziju četvrte generacije. Novi model donosi upečatljiviju svjetlosnu skupinu, novu seriju motora i opremu iz većih Renault modela, koja Clio izdvaja u zasebnu nišu unutar B segmenta.

Stilski zavodljiva optika i visoka kvaliteta završne obrade

Aktualna četvrta generacija modela Clio lansirana je 2012. godine kao prvi model nove ere modernog dizajna, koji je postao standard na svim nadolazećim Renault modelima. Zahvaljujući integraciji svjetala s LED identitetom, uključujući ”C” formu dnevnih svjetala, Clio nastavlja promociju Renaultovog novog identiteta.

Na prednjem dijelu se ističe redizajnirana maska na kojoj stoji Renaultov ”dijamant”, kao i proširena donja rešetka, koja naglašava mladenački i moderan dizajn. Straga je modificirana grafika svjetlosnih tijela, a dorađen je i branik koji povećava dojam robusnosti. Uz novi dizajn aluminijskih felgi i plastičnih poklopaca kotača, dodane su i četiri nove vanjske boje: Intense crvena, Titanium siva, Pearlescent bijela i Iron plava.

Ipak, naglasak je na intenzivnijoj personalizaciji detalja i podignutoj razini završne obrade, prethodno rezervirane za luksuznije Renault modele. Posebna pozornost posvećena je povećanju kvaliteta tekstilnih materijala i granuliranom efektu plastičnih umetaka, čime je postignuta savršena uravnoteženost između stilski zavodljive optike i visokog kvaliteta u interijeru.

Najbogatiju kolekcija pogonskih agregata na tržištu

Snažan i štedljiv 1.5 dCi motor od 110 KS uparen sa šestostupanjskim manueanim mjenjačem, novost je u dizelskoj ponudi, dok 1.2 TCe turbo-benzinac sa 120 KS, također s manualnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa, dopunjava ponudu kod benzinaca. S ova dva agregata Novi Clio posjeduje najbogatiju kolekciju pogonskih agregata na tržištu.

Kako bi kupcima pružio potpuni ugođaj, Novi Clio dolazi s tri različita multimedijska sustava: Media Nav Evolution, Renault R-Link Evolution, kao i novi pametni R&Go sistem, dostupan na svim razinama opreme. No, tu nije kraj novostima. Naime, Novi Clio je prvi model u B segmentu, koji jamči nezaboravno iskustvo vožnje, budući da nudi BOSE® premium audio uređaj.

Osim što nudi stražnje parking senzore, zavisno od izvedbe, Clio je spreman ponuditi i prednje senzore, te stražnju parking kameru za olakšano parkiranje. Na popisu napredne opreme iz viših segmenata je i Park Assist sustav, dostupan kod opremljenijih verzija.

Initiale Paris – Ekskluzivnost opremljenosti u B segmentu

Vrhunac opremljenosti predstavlja top razina Initiale Paris, po kojoj se Clio drastično razlikuje od ostatka ponude i ujedno zauzima zasebnu razinu unutar B segmenta. Ekskluzivnost ove posebne serije obilježava specifična oprema do sada rezervirana za Renaultove perjanice Espace i Talisman.

Novi Clio Initiale Paris donosi najbolje od Clija u svakom segmentu. Tu su fina Nappa koža na upravljaču i mjenjaču, BOSE® premium audio uređaj, LED Pure Vision glavna svjetla, te R-LINK Evolution multimediju povezanu s Easy Park Assist sustavom i stražnjom kamerom. Za ovu ekskluzivnu seriju Clija rezervirani su isključivo benzinski motori TCe 90 i TCe 120, te dizelske verzije dCi 90 i dCi 110, u kombinaciji sa manualnim ili automatskim EDC mjenjačem s dvostrukim kvačilom.

Knjiga narudžbi otvara se ovoga ljeta, a prvi primjerci Novog Clija na cestu dolaze u rujnu.

(www.jabuka.tv)