Rekordnih 30 tisuća gledatelja ‘Svećenikove djece’

33.759 gledatelja vidjelo je proteklog vikenda film ‘Svećenikova djeca’, što je rekordan broj gledatelja nekog hrvatskog filma u prvom vikendu prikazivanja od 1990. godine.

Film ‘Svećenikova djeca’ redatelja Vinka Brešana u prvom vikendu prikazivanja pogledalo je 33.759 gledatelja, što je najuspješnije kino otvaranje u posljednje 22 godine.

Film je redovnu kinu distribuciju započeo prije četiri dana i to u osam hrvatskih gradova: Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Varaždinu, Zadru, Šibeniku i Dubrovnik.

Svećenik pa Lara

Usporedbe radi, dosad najuspješniji početak kino distribucije što se ukupnog broja gledatelja tiče imali su ‘Larin izbor: izgubljeni princ’ redatelja Tomislava Rukavine (11.105 gledatelja) te ‘Što je muškarac bez brkova’ Hrvoja Hribara (10.337 gledatelja), a što se pak ukupne box-office zarade tiče rekorder je do sada bila komedija ‘Sonja i bik’ redateljice Vlatke Vorkapić. Film ‘Svećenikova djeca’ sa svojih je 33.759 gledatelja i box-office zaradom koja je tri puta veća od dosadašnjeg rekordera uvjerljivo nadmašio sve spomenute rezultate.

Dopustite da vas zabavimo

„Svaki film mora pripadati nečemu što svi zovemo zabava. Gledajući brojke gledatelja prvog vikenda prikazivanja veseli me što su ‘Svećenikova djeca’ izdržala ovaj zahtjevan ispit. Naravno, filmovi nisu ni statistike ni brojke i iskreno želim da ovaj film nasmije svakog gledatelja, te da svaki od njih izađe iz kina razmišljajući o onome što je vidio. Ukoliko ‘Svećenikova djeca’ ostanu u mislima gledatelja duže od tih 90 minuta prikazivanja u kinu – to će biti najveći uspjeh tog filma“, izjavio je redatelj Vinko Brešan nakon objave rezultata kino otvaranja.

Sveukupni domaći rekorderi u hrvatskim finima su ‘Kako je počeo rat na mojem otoku’ (preko 340 tisuća gledatelja), ‘Što je muškarac bez brkova’ (preko 150 tisuća) i ‘Maršal’ (preko 100 tisuća). Sva tri filma režirao je Brešan.

Izvor: Continental film

 (www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.