Rekorder: Nije platio 32.440 KM kazni za prometne prekršaje

Pripadnici MUP-a Županije Sarajevo nastavili su s pojačanim aktivnostima u cilju povećanja sigurnosti u prometu, ali i općoj sigurnosti u glavnom gradu BiH.

Nakon što su policajci u prethodnim danima privremeno oduzeli dva motorna vozila, sarajevska policija je nastavila s aktivnostima te oduzela nova četiri automobila jer je uvidom u evidenciju registra prekršajnih i novčanih kazni utvrđeno da su osobe povratnici u činjenju prekršaja te da su imali neplaćene novčane kazne u iznosima po nekoliko tisuća KM.

Naime, službenici PS Ilijaš su zatekli osobu koja upravlja vozilom marke VW s nepripadajućim registracijskim oznakama. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od čak 32.440,00 KM.

“Policijski službenici su i u posebnim vozilima, tzv. lovcima, koja su opremljena kamerama i uređajima za registriranje prekršaja su na ulicama”, rekao je za N1 Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a ŽS.

Istog dana službenici PS Vogošća iz prometa su isključili S.E. iz Sarajeva jer je provjerom utvrđeno da je osoba višestruki povratnih u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a te da ima dug u iznosu od 11.909,00 KM.

“U suradnji sa sudovima oduzimamo vozila od sudionika u prometu koji su učinili više od 10 prekršaja sa koja je osim novčane kazne predviđeno izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. U posljednja tri-četiri dana oduzeto je šest putničkih motornih vozila od osoba koje su višestruki povratnici u činjenju prekršaja”, dodao je Nefić.

Iz prometa je isključen i G.E. iz Sarajeva koji je zatečen da upravlja vozilom, a da je dužan 2.880,00 KM novčanih kazni te da je i on višestruki povratnih u vršenju teških prekršaja u prometu. U nedjelju je iz prometaa isključen i T.A. iz Sarajeva vozeći Ford Escort jer je uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja , te da je dužan čak 6.902,00 KM.

“Službenici kojih je mnogo više na terenu u uniformama, ali i u civilu, brinu o sigurnosti građana kako u prometa, tako i u općoj sigurnosti”, rekao je glasnogovornik MUP-a ŽS.

Službenici MUP-a ŽS su dakle prethodnih dana privremeno oduzeli ukupno šest vozila te iz prometa isključili vozače koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola, opojnih sredstava, bez stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom ili je utvrđeno da su vozači bili višestruki povratnici u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na cestama u BiH te upravljali vozilima koja nisu imala propisane uređaje, opremu ili su bila neregistrirana.

(N1 | Jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.