Registrirajte se za glasovanje za izbor predsjednika Republike Hrvatske

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini objavilo je poziv za prethodnu/aktivnu registraciju birača za glasovanje u inozemstvu za izbor predsjednika Republike Hrvatske.

Izbori za predsjednika Republike Hrvatske održat će se u nedjelju 28. prosinca 2014. godine, a eventualno ponovljeni izbori održat će se u nedjelju 11. siječnja 2015. godine, priopćeno je iz Veleposlanstva.

Izborna mjesta u Bosni i Hercegovini bit će otvorena u:
– Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sarajevu (Ulica Mehmeda Spahe 16) od 7 do 19 sati.
– Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Banjoj Luci (Milana Kranovića 1) od 7 do 19 sati.
– Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Mostaru, u OŠ Ilije Jakovljevića (Ulica dr. Ante Starčevića bb) od 7 do 19 sati.
– Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Tuzli (Kazan Mahala 1) od 7 do 19 sati.

Pozivaju se svi hrvatski državljani na prethodnu/aktivnu registraciju birača, a koji žele glasovati na izbornim mjestima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

Uvjet za ostvarivanje prava na glasovanje:

– hrvatski državljani koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj trebaju diplomatsko-konzularnom predstavništvu u BiH dostaviti Zahtjev za prethodnu registraciju birača s prebivalištem u Hrvatskoj,
– hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj trebaju diplomatsko-konzularnom predstavništvu u BiH dostaviti Zahtjev za aktivnu registraciju birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj.

Zahtjevi za prethodnu i aktivnu registraciju zaprimaju se u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini na jedan od sljedećih načina: osobno, putem pošte, telefaksa ili e-pošte.

U svim slučajevima podnositelj zahtjeva mora vlastoručno potpisati svoj zahtjev za prethodnu/aktivnu registraciju te priložiti presliku valjane hrvatske putovnice ili valjane osobne iskaznice.

Rok do kojeg birači mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak registra birača (završetak prethodne/aktivne registracije) jeste u srijedu 17. prosinca 2014. godine.

Zahtjevi za prethodnu/aktivnu registraciju mogu se dostaviti na sljedeće adrese:

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini
Skenderija 17, 71000 Sarajevo
Faks.: +387 33 650 328; +387 33 472 434
E-pošta: [email protected]; [email protected]

Generalni konzulat Republike Hrvatske u BiH, Banja Luka
Milana Kranovića 1, Banja Luka
Faks: + 387 51 258 667; +387 51 259 301
E-pošta: [email protected]

Generalni konzulat Republike Hrvatske u BiH, Mostar
Zagrebačka 8, 88000 Mostar
Faks: + 387 36 315 630
E-pošta: [email protected]

Generalni konzulat Republike Hrvatske u BiH, Tuzla
Kazan Mahala 1, 75000 Tuzla
Faks: + 387 35 306 607
E-pošta: [email protected]

Uvid u registar birača moguće je ostvariti na internetskim stranicama Ministarstva uprave: www.uprava.hr gdje su dostupni svi potrebni obrasci za aktivnu i prethodnu registraciju. Također, sve detaljnije informacije nalaze se na Internet stranici www.izbori.hr.

(www.jabuka.tv)31 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.