Registracijske oznake prodane za nevjerojatan iznos

Kolekcionarske registracijske oznake su već dugo veliki biznis, a u Australiji su jedne prodane za 1,68 milijuna dolara.

Taj iznos je dovoljan za kupovinu ogromne kuće i bar dva superautomobila, no oni s dubokim džepovima to baš i ne gledaju na taj način.

Riječ je o registracijskim oznakama s brojem 20, koje su prijavljene u Victoriji. Riječ je o tablicama s dvije oznake, koje su među 90 postojećih dvoznamenkastih u državi, odnosno jedne od svega devet s “okruglim” brojem.

Iako zvuči suludo potrošiti toliko novca na registracijske oznake, one su ipak postale veliki biznis te im je vrijednost naglo porasla u proteklim godinama. Ovakve tablice nisu cijenjene samo u Australiji, nego i u drugim dijelovima svijeta. Što je manje brojki na njima, tablice su skuplje. Prije nekoliko godina su ove tablice uočene na običnom Mercedesovom modelu C 200 karavan iako su vrijednije 50 puta u odnosu na automobil, prenosi Klix.b.a

Također, ovo nisu najskuplje prodane australske tablice, jer je u siječju postavljen rekord za tablice s brojem 1, čija je cijena iznosila 8 milijuna dolara.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.