Referendum u Republici Srpskoj 15. studenog

Referendum koji je raspisala Narodna skupština RS o pravosudnim institucijama i nametnutim odlukama visokih predstavnika bit će održan 15. studenog.

Odluka Ustavnog suda o referendumu objavljena je jučer u “Službenom glasniku RS”, broj 78, na 11. strani, a ranija odluka Narodne skupštine je predviđala da referendum bude raspisan prvog tjedna nakon isteka roka od 50 dana od dana objavljivanja odluke u “Službenom glasniku”.

Podsjećamo, odluka Skupštine blokirana je u Vijeću naroda nakon što je Klub Bošnjaka uložio zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, a jučerašnjim objavljivanjem odluke Ustavnog suda RS formalno počinje teći rok od 50 dana.

Kako je navedeno u “Službenom glasniku”, referendumsko pitanje će glasiti “Podržavate li neustavno i neovlašteno nametanje zakona od strane visokih predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužiteljstvu BiH i primjenu njihovih odluka na teritoriji RS?”.

Dalje je navedeno da je Vlada RS obavezna osigurati sredstva i tehničku podršku potrebne za održavanje referenduma, prenose Nezavisne novine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.