Redizajniran je Golf 8, ovo su najveće promjene

Volkswagen je otkrio redizajnirani Volkswagen Golf 8, kolokvijalno poznat i kao Golf 8.5 jer ovaj model uključuje i neke značajnije promjene.

One vizualne su minimalne, ali zato su mnoge funkcionalnosti nove. Novi Golf nosi i simboliku jer je prije 50 godina s proizvodnih traka sišao prvi Golf 1, koji je promijenio autoinudstriju, odnosno redefinirao je kompaktnu klasu.

Dakle, Golf 8 u obnovljenom izdanju će biti opremljen infotainment sustavom (dijagonala zaslona 32,8 cm) sljedeće generacije, s brzim procesorom, intuitivnim upravljanjem, inteligentnim IDA glasovnim asistentom i integracijom umjetne inteligencije ChatGPT-a.

Novi su i poboljšani višenamjenski upravljač (napokon su na njega vraćene funkcijske tipke) i novi IDA glasovni asistent. IDA se može koristiti ne samo za upravljanje funkcijama kao što su klima uređaj, telefon ili navigacijski sustav, već i za pristup online informacijama – od vremenske prognoze do pitanja općeg znanja, piše Revija HAK.

Golf će imati najnoviju generaciju infotainment sustava. On integrira chatbot ChatGPT temeljen na umjetnoj inteligenciji i glasovni asistent IDA. Predstavljena na sajmu potrošačke elektronike CES (Consumer Electronics Show) u Las Vegasu početkom siječnja, značajka može pristupiti bazi podataka umjetne inteligencije.

Putnici mogu verbalno komunicirati s automobilom, a sve informacije također će im se dostavljati auditivno, preko zvučnika.

Novi plug-in hibridni pogoni u Golfu nude povećanu snagu i električni doseg od oko 100 km, a dodatno su opremljeni funkcijom brzog punjenja istosmjernom strujom.

Ukupno devet različitih opcija – blagi hibridi (eTSI), plug-in hibridi (eHybrid i GTE), benzinci s turbopunjačem (TSI) i dizelaši s turbopunjačem (TDI) – bit će dostupno u fazi lansiranja.

Golf GTI postao je još sportskiji s dodatnom snagom u usporedbi s prethodnikom (265 KS). Daljnji derivati Golfa bit će predstavljeni sukcesivno tijekom 2024. godine.

Novi Golf dolazi u Hrvatsku na ljeto kada će biti poznate i cijene, piše Revija HAK.

Ovo su zasad svi motori i verzije:

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.