“Recovery”: Ischariotzcky objavio debitantski album – 11 pjesama za “izlječenje”

Nakon izvrsnih nastupnih singlova “Perfect Sky” i “Nothing At All” fantastični Ischariotzcky objavljuje dugoočekivani debitantski album “Recovery”.

Album prvijenac benda Ischariotzcky, oformljenog od strane Joška Klarića, nastao je istraživanjem mogućnosti tehnologije/produkcije nakon raspada njegova matičnog benda Pešes.

Gotovo tri godine trajao je proces stvaranja novoga glazbenog ukusa, miješajući elektroniku i tradicionalni pristup glazbi.

Stvorene pjesme zbroj su puteva k ozdravljenju i zato nosi naziv “Recovery”. Put patosa u međuljudskim odnosima.

Album i otvara pjesma “Recovery”, koja ulazi i blago i čvrsto kao svojevrsna mantra koja svojim repetativnim svojstvom nastoji ublažiti bol. Što se više ponavlja, prestaje biti zanimljiva i gubi na značenju.

Slijede pjesme koje govore o želji za nestankom, za kaznom, za opravdanjem. Prelaze na bezbrižnost, maštanje o nekom boljem svijetu, o novim ljubavima, traže makar prividnu sreću. Zaključak je da se u biti ne traži ništa, da bi kao završni dio parabole nastupilo saznanje da je došlo do izlječenja, a to je da se nalazite na početku. Čisti i odmorni, spremni krenuti dalje, piše Mixer.hr.

Grupa Ischariotzcky osnovana je u Brelima 2015. godine. Nakon izdavanja albuma sa svojim bivšim bendom Pešes, Joško Klarić počinje učiti glazbenu produkciju i raditi glazbu u svom kućnom studiju. Prve pjesme bile su namijenjene projektu “Sound and Vision” u suradnji s ilustratoricom Teom Jurišić, ali kako projekt nije nikada dovršen, objavio je pjesmu “Gauge” kao singl na soundcloudu.

U drugoj polovici 2016. godine grupi se pridužuju Jure Brekalo na bubnjevima, Petra Klarić kao dodatni vokal i Jakov Puharić na gitari, što označava početak rada benda.

U veljači 2017. Ischariotzcky je odabran među 471 izvođača iz regije da nastupi na Demo Festu u Banjoj Luci, što je ujedno i prvi službeni nastup benda. Nakon objave o svirci, bendu se pridružuju i Petra Šošić (klavijature, vokal), Ivan Srzić (bass) i Borna Augustinović (udaraljke).

Njihov drugi nastup bio je na Šakan Festivalu, a kada su počele pripreme za tu svirku Adam Gvozdenović (truba) i Tea Bašković (trombon) pridružuju se kao brass sekcija na dvjema pjesmama. Krajem 2017. Ischariotzcky su predstavili “Perfect Sky”, njihov prvi službeni singl, nakon kojeg je uslijedio “Nothing At All” te naposlijetku puni album “Recovery” s ukupno 11 pjesama koji je objavljen danas (četvrtak, 15. studenoga).

Prva prilika da se Ischariotzcky vide i čuju nakon objave albuma dolazi 1. prosinca, kada će nastupiti na drugoj večeri 14. Pozitivnog koncerta u Zagrebu, uz Hladno pivo, PipsChips&Videoclips te M.O.R.T.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.