Real potvrdio: Mateo Kovačić je naš novi igrač!

Veznjak Intera dolazi u Španjolsku i zaigrat će za Real, iako se još prije nekoliko mjeseci činilo da je njegov put posve drugačiji. Madridski Real službeno je potvrdio ono o čemu se već dva dana piše, da je Mateo Kovačić novi igrač Kraljevskog kluba.

Real je poželio dobrodošlicu hrvatskom veznjaku i objavio da je potpisao šestogodišnji ugovor s njim. Predstavljanje je najavljeno za sutra u 13 sati na Santiago Bernabeuu.

“Riječ je o odličnoj kupovini Reala. Iako oni imaju igrače poput Kroosa i Modrića koji čine razliku, uvjeren sam da i Mateo može igrati na takvoj razini”, rekao je veznjak PSG-a Thiago Motta, kojeg mnogi vide kao zamjenu za Kovačića u Interu.

Marca pak piše: Barca ga je željela kao zamjenu i nasljednika Xavija Hernandeza ranije ove godine, barem ga je u tom kontekstu spominjao njezin tehnički direktor Ariedo Braida.

On je izrazio jaki interes za 21-godišnjeg veznjaka, no usprkos tome klub nije poduzeo konkretne korake da ga dovede.

Najnoviji igrač Los Blancosa, koji će uskoro biti predstavljen na Santiago Bernabeuu, na kraju će tako dijeliti svlačionicu sa sunarodnjakom Lukom Modrićem. Barcelona, iako je pratila mladog Hrvata, nikad nije krenulo odlučno u kupnju, pa će Kovačić umjesto zamjene za Xavija u ironičnom obratu postati član Reala, piše Marca, list vrlo blizak Realu.

(HRT.hr)

Komentiraj: