Razminirano 27.852 m2 površine na na prostoru Koridora Vc dionice Mostar Jug–Buna

Pirotehničarski timovi Federalne uprave civilne zaštite iz Mostara, Goražda i Livna završili su razminerski zadatak “Koridor Vc Mostar Jug – Buna” na području Grada Mostara, ukupne površine 27.852 m².

Aktivnosti na ovom zadatku otežavala je izuzetno gusta vegetacija, ali su radovi, uz maksimalan angažman pirotehničara, završeni u optimalnom roku.

Tijekom izvođenja radova pronađena su i propisno uništena četiri neeksplodirana ubojita sredstva. Federalna uprava civilne zaštite je početkom ožujka 2021. godine započela radove na razminiranju ove lokacije kao prioritenog i značajnog projekta za provođenje daljnjih aktivnosti na izgradnji Kordiora Vc.

Ovaj razminerski zadatak  izvršili su na zahtjev JP Autoceste Federacije BiH.

Područje ovog zadatka pripada lokalnoj zajednici Hodbina koje je tijekom ratnih događanja bilo između linija konfrontacije, te je zbog sumnje na miniranost izrađen projekt razminiranja metodom tehničkog izviđanja. Aktivnosti na ovom zadatku otežavala je izuzetno gusta vegetacija karakteristična za ovo područje, ali su radovi, uz maksimalan angažman pirotehničarskog osoblja, završeni u optimalnom roku. Tijekom izvođenja radova pronađena su i propisno uništena četiri neeksplodirana ubojita sredstva.

Nakon završetka radova Federalna uprava civilne zaštite, kao izvođač radova, je s granicama tehnički izviđene površine upoznala predstavnika Grada Mostara kao krajnjeg korisnika, kao i predstavnika JP Autoceste Federacije BiH na čiji zahtjev je izvršeno razminiranje ovog zadatka, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.