Razer ima pametnu zaštitnu masku koja štiti od virusa – Jabuka.tv

Razer ima pametnu zaštitnu masku koja štiti od virusa

CES 2021 u mnogočemu se razlikuje od prethodnih izdanja. Uz to što nema samog sajma uživo, već se sve odvija u virtualnom okruženju, nema ni nekih spektakularnih novih proizvoda. Barem zasad.

Vidljivo je da su se tehnološke tvrtke odlučile obračunati s pandemijom COVID-19 na svoj način. Tako su predstavile cijeli niz uređaja koji bi trebali korisnike zaštititi od virusa i bakterija (među ostalim i koronavirusa), a istovremeno im olakšati život i rad u “novom normalnom”.

Već smo ranije pisali o LG-jevoj zaštitnoj maski koja je ujedno i pročistač zraka, a sad se sa sličnom idejom predstavio i Razer. Njihov projekt Hazel zapravo je koncept tehnološki sofisticirane zaštitne maske s filterom N95, koja dobro izgleda, a bit će privlačna i brojnim gamerima.

Kako su poručili iz Razera, maska ima aktivnu ventilaciju i autosterilizaciju, a dodatno se može sterilizirati UV zrakama tijekom punjenja u posebnom spremniku. Zahvaljujući dodatnim filterima i dezinfekciji, to bi moglo biti dugoročno rješenje za sve one koji ne žele svakodnevno bacati jednokratne maske.

U Razeru su mislili i na one koji ne čuju, već čitaju s usana, pa su tako u masku ugradili i LED osvjetljenje koje čini usne vidljivima i tijekom slabe svjetlosti. A zahvaljujući posebnim audioalgoritmima koji su ugrađeni u samu masku, bit će jasnije čuti glas onoga koji ju nosi.

Za “udobnost” maske pobrinule su se silikonske trake na rubovima, koje ujedno i brtve tako da ništa ne može ući u masku ili iz nje izaći, a da ne prođe kroz filter, piše Zimo.co.

Maska će zasigurno biti zanimljiva gamerima jer podsjeća na nešto iz videoigara, a sigurno će biti od pomoći svima koji pate od alergija ili žive u velikim gradovima u kojima je zagađeni zrak postao opasan za zdravlje. No pravo je pitanje kad bi ova maska zaista mogla doći na tržište i po kojoj cijeni? Zasad u Razeru o tome šute.

(www.jabuka.tv) 


3 komentara

  • Za povraćanja. Toliko im je stalo da nas potčine, ponize, naprave jadnima i bijednima … ove prije su bile glupe maske ako su ove pametne. NIKAD ne pristati na novo BOLESNO. NIKAD maj.. vam ebem psihopatsku..

    • Koga boli briga sta ti mislis? U Japanu je npr. nositi masku kad si prehladjen, virozan ili bolestan izraz postovanja prema drugim osobama, narocito u javnom prijevozu, ili na radnom mjestu, dok u nas s gripom idu na posao, kaslju, kisu, smrcaju, nece li bolje i druge zaraziti. Ako ti smeta, nemoj nositi, ali povezivati to s nekakvim pravljenjima nekoga jadnim i bijednim, e pa samo si sam jadan i bijedan u svemu tome.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.