Ravnatelj sarajevske Uprave policije podnio ostavku

Ravnatelj Uprave policije Županije Sarajevo Nusret Selimović podnio je ostavku, ali će na toj poziciji ostati dok Vlada Županije Sarajevo ne imenuje njegovog zamjenika.

Nusret Selimović obratio se javnosti i obrazložio zašto je odlučio podnijeti ostavku.

Štiteći integritet pozicije ravnatelja policije, odlučio sam podnijeti ostavku ministru unutarnjih poslova i Vladi Županije Sarajevo. Iako smo imali priliku čuti da je na djelu ”svjesno provođenje nečije agende o slabljenju sigurnosnog sustava”, potpuno mi je savjest čista, jer znam da sam predvodio časne ljude u Upravi policije MUP-a Županije Sarajevo, čija je jedina agenda, kao i moja osobno, zaštita života i imovine svih građanki i građana, borba protiv svih oblika kriminala, a posebno protiv organiziranpg kriminala i korupcije, istaknuo je Selimović.

Najavio je kako će nastaviti izvršavati dužnosti ravnatelja policije do, kako je kazao, stvaranja zakonskih pretpostavki za imenovanje policijskog službenika za zamjenu ravnatelja, priopćili su iz MUP-a Županije Sarajevo.

Klix. ba piše kako je Selimović podnio ostavku uslijed dugog i velikog pritiska te da mu je aktualna županijska vlast zamjerala navodne propuste koji se odnose na tehničko-proceduralna pitanja. Zbog toga je dobio negativne ocjene Neovisnog odbora.

(www.jabuka.tv | Foto: MUP ŽS) 

 

 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.