Ravnatelj Doma zdravlja Široki Brijeg izjasnio se da nije kriv – Jabuka.tv

Ravnatelj Doma zdravlja Široki Brijeg izjasnio se da nije kriv

Ravnatelj Doma zdravlja Široki Brijeg Mirko Kordić izjavio je u ponedjeljak pred sucem za prethodno saslušanje Županijskog suda u Širokom Brijegu da se ne osjeća krivim po točkama optužnice Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke, zbog produljenog kaznenog djela Zlouporabe položaja ili ovlasti.

”Radi boljeg razumijevanja sudskog postupka i suđenja, naglašavam da će, s obzirom da je Mirko Kordić izjavio da nije kriv, predmet biti proslijeđen Vijeću kaznenog odjeljenja Županijskog suda u Širokom Brijegu s ciljem zakazivanja glavne rasprave.

Glavna rasprava će biti održana pred Vijećem kaznenog odjeljenja Županijskog suda u Širokom Brijegu sastavljenom od trojice sudaca, poradi zapriječene kazne zatvora za teži oblik kaznenog djela Zlouporabe položaja ili ovlasti koje je optuženom Mirku Kordiću stavljeno na teret optužnicom ovog tužiteljstva”, izjavio je za Jabuka.tv viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu Josip Aničić.

Podsjećamo kako se optuženiku Mirku Kordiću, ravnatelju Doma Zdravlja Široki Brijeg, optužnicom ovog tužiteljstva stavlja se na teret da je kao ravnatelj i odgovorna osoba u DZ Široki Brijeg, od 15.9.2014. godine do 15.12.2014. godine, dok se nalazio na stručnom usavršavanju u Beogradu, primao naknade za obavljena dežurstva koja su se obračunavala po većem koeficijentu u odnosu na njegovog kolegu koji je stvarno obavljao dežurstva, nakon čega je svom kolegi davao određeni iznos novca na ruke, a razliku isplaćenu po većem koeficijentu zadržavao za sebe.

Isto tako, Mirko Kordić se tereti da je protivno unutarnjim aktima DZ Široki Brijeg, donio Odluku o dodjeli šefovskog dodatka u visini od 10 % na osnovnu plaću za 11 djelatnika DZ Široki Brijeg, te im je po tom osnovu do 15.12.2015. godine isplaćivan šefovski dodatak, iako navedena radna mjesta nisu bila predviđena kao rukovodeća.

Pročitajte i: Potvrđene tri točke optužnice protiv ravnatelja Doma zdravlja Široki Brijeg

”Također, tereti se da je glavnoj medicinskoj sestri Doma zdravlja Široki Brijeg, omogućio da dobije uvećanje osnovne plaće za 50 posto po osnovu ‘menadžerskog dodatka’, te joj je po tom osnovu do 15. prosinca 2015. godine isplaćivan ‘menadžerski dodatak’, iako glavna medicinska sestra Doma zdravlja Široki Brijeg po pravilnicima i aktima nije bila određena kao član menadžmenta, niti je obavljala poslove zdravstvenog menadžmenta”, dodaje Aničić.

Naprijed navedenim radnjama optuženik Mirko Kordić je sebi i drugima pribavio protupravnu imovinsku korist i za iznos od oko 78.822,88 KM oštetio proračun Doma zdravlja Široki Brijeg i Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH.

(www.jabuka.tv)


20 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.