Ratko Mladić u kritičnom zdravstvenom stanju

Zdravstveno stanje ratnog zločinca Ratka Mladića je kritično zbog unutarnjeg krvarenja nakon operacije debelog crijeva prije dva mjeseca, potvrdio je njegov odvjetnik Miodrag Stojanović.

Kako doznaje Klix.ba problem postoperativnog razdoblja je je produžen, jer je razina hemoglobina kod Mladića na zabrinjavajućoj razini.

To je ispod kritične granice i ne može mu zarasti rana zbog čega stalno krvari. Smršao je, izgubio snagu i ne može jesti. Trenutno je smješten na liječenju unutar pritvorske jedinice i nema nikakvih pomaka u vezi s izmještanjem za liječenje, dodao je Stojanović.

Statusna konferencija Ratku Mladiću koja je bila pomjerena za 29. svibnja a žalbena za 17. lipnja su odgođene na neodređeno vrijeme.

Predsjednik MICT-a Carmel Agius, suda nasljednika Haškog suda objavio je da će dva preostala suđenja s područja bivše Jugoslavije bivšem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću, te u predmetu Stanišić i Simatović, biti završena u prvoj polovici 2021. godine.

Ratko Mladić je osuđen u studenom 2017. godine na doživotnu kaznu zatvora. Prvostupanjska presuda na koju se čekalo više od dvadeset godina izrečena je u Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

U konačnici proglašen je krivim za deset od jedanaest točaka optužnice.

Između ostalog i po točkama genocid, progon, istrebljenje, ubojstvo, kršenje zakona i običaja ratovanja, deportacija, nehumano djelo prisilnog premještanja, teroriziranje, protupravni napadi na civile i uzimanje taoca.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.