Raste broj oboljelih i umrlih od koronavirusa – Jabuka.tv

Raste broj oboljelih i umrlih od koronavirusa

Broj mrtvih od coronavirusa popeo se na 25 dok je broj potvrđenih slučajeva oboljelih porastao na 830.

Kako piše BBC, najmanje 10 središnjih kineskih provincija u kojima živi 20 milijuna ljudi uvelo je restrikcije za putovanja. Restrikcije variraju od grada do grada, a većina ih je obustavila javni prijevoz.

U Wuhanu su ukinuti autobuski, željeznički podzemni i zračni prijevoz dok se stanovnicima savjetuje da ne putuju van grada. Vlasti su otkazale većinu javnih događaja u Kini poput godišnjeg nogometnog turnira u Hong Kongu, proslave kineske Nove godine u Macau i tradicionalni sajam u hramu te zatvorila Zabranjeni grad u Pekingu za posjete.

U četvrtak je preminuo jedan pacijent u provinciji Hebei, što je peti smrtni slučaj u tom mjestu. Užurbano se gradi još jedna bolnica zbog nedostatka bolničkih kapaciteta.

SAD istražuje drugi potencijalni slučaj oboljenja od coronavirusa kazavši da je riječ o studentu sa Sveučilišta Texas A&M koji je bio u Wuhanu.

Vijetnam i Singapur su potvrdili prve slučajeve koronavirusa. Drugi poput Velike Britanije i Kanade također istražuju sumnjive slučajeve, prenosi Klix.ba.

Tajvan je zabranio dolazak stanovnicima Wuhana, a State Depratment SAD-a upozorio je Amerikance da budu oprezni prilikom putovanja u Kinu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.