Raste broj blokiranih računa tvrtki u BiH

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je u ponedjeljak ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH.

U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da je u BiH blokirano 96.414 računa poslovnih subjekata te da 52.250 tvrtki ima blokiran barem jedan račun.

U odnosu na izvještaj iz prethodnog mjeseca, broj blokiranih računa poslovnih subjekata povećan je za 417 (u prethodnom izvješću 95.997), dok je broj tvrtki koje imaju blokiran bar jedan račun, također, povećan i to za 68 (prethodno izvješće 52.182).

U novom izvještaju, koji sadrži 3.863 stranica (17 više nego prethodni), pobrojani su poslovni subjekti iz svih sfera društvenog života, od gospodarskih poduzeća, trgovina, frizerskih salona, benzinskih crpki, ljekarni, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, tvrtkii. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom studenog 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 tvrtke imale barem jedan blokiran bankarski račun.

(Fena)

2 komentara

  • Radna mjesta se već godinama čuvaju sa uplaćenim minimalcem, naravno država sve to gleda i šuti.Svakako radnici razliku do dogovorenog iznosa dobijaju na crno.Pitam se kako ako drzava sve kontroliše odkud lova za crni dio.HAHAHA,zna se

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.