Raspudić: Vijeće Europe zagovara ukidanje konstitutivnosti naroda u BiH – Jabuka.tv

Raspudić: Vijeće Europe zagovara ukidanje konstitutivnosti naroda u BiH

Mostov zastupnik u Hrvatskom saboru Nino Raspudić izrazio je u petak “opravdanu sumnju” u korisnost izbora Marije Pejčinović Burić za glavnu tajnicu Vijeća Europe, navodeći da je njezin izbor izravna šteta za vitalne hrvatske interese.

Da opravdano sumnja u korist izbora bivše potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih poslova Raspudić je rekao u saborskoj raspravi na slobodnu temu.

Štoviše, mislim ne samo da je taj izbor uzaludan, nego žalim za činjenicom da je cijela diplomatska mreža ugasila motore i tapkala na mjestu najmanje pola godine kako bi svi diplomati lobirali za visokoplaćenu funkciju Pejčinović-Burić, istaknuo je.

Zapitao se što Hrvatska ima od njezinog izbora, pa odgovorio: Ne da nemamo ništa, nego danas imamo izravnu štetu za vitalne hrvatske interese.

Vijeće Europe zagovara ukidanje konstitutivnosti naroda u BiH

Ocijenio je da “nikad agresivnije Vijeće Europe” zagovara ukidanje konstitutivnosti naroda u BiH, što je ustavna kategorija.

Imamo jasnu poruku institucije na čijem je čelu Pejčinović-Burić prema kojoj je vrijeme da BiH prijeđe na drugačiji, moderni sustav u kojem ne postoji diskriminacija i koji nije temeljen na konstitutivnim narodima, rekao je zastupnik, prenosi državna agencija.

Protumačio je kako su to riječi “trećerazrednog diplomata”, šefa Uprave za ljuska prava tog vijeća, nakon petodnevne virtualne posjete BiH.

Raspudić je izrazio nadu da će Vlada i resorno ministarstvo znati reagirati te da se ubuduće na funkcije, kakva je ona Pejčinović Burić, neće kandidirati ljude koji izravno ili neizravno blagoslivljaju štetne dokumente i dozvoljavaju da se njihovom narodu radi o glavi.

Raspudić u Saboru: Islamistički teror u BiH prisutan je u kontinuitetu

(www.jabuka.tv | Foto: Patrik Macek/Pixsell)


15 komentara

 • Začepi labrnju, a ja već si je zabrnjičio. Vijeće Europe je NIŠTA. Nula. Istraživanje ruda i gubljenje vremena iz Alana Forda. A ti Nino niti jedne riječi o ovoj prevari. Zabrnjičio se i skupljaš lovu. I tebe i tvoje će koštati kukavištvo. Budi siguran.

  • Što se ovi HDZ-ovce dižu na zadnje noge kada ih netko kritizira zamisli tko se to drznuo tolike poštenjačine kritizirati molim vas lijepo

 • Kome ti nino laprdas sve si radio da se uhljebis preko svih veza ženinih njenog oca hakao si Domovinski seres po HDZ jer te ne šljive pa evo dobar je i Most daj molim te ne pizdi po drugima i reci ženi neka ti kupi košulju i odijelo tvoj broj izgledaš Ko plašilo u kukuruzu, dosta tvoga moraliziranja .

 • Za HDZ lopovi: Gdje ćeš noćas u pljacku. Uvijek lopov u drugima vidi lopove nikad posten covjek, ko o cemu k..va o postenju.

 • HDZ ili nasljednica komunističke partije sve je podložila svome interesu a na štetu Hrvatskog naroda. Ti bivši komunisti u Hrvatskoj su u koaliciji sa četnicima, u BIH sa četnicima i sa fundamentalistima a gdje je god bila prigoda da naprave štetu hrvatskom narodu nisu je propustili, ako im se brk omastio.

 • Ništa bez referenduma. Ako mi i srbi želimo ukinit sami sebe onda je to moguće, na drugi način neće ić. Muslimani se vjerovatno slažu jer mogu preglasat druge. Ipak mi nije jasno da je Evropa tako glupa i ne vidi da unitarizam ne funkcionira.

 • On je dobro rekao. Pejčinović-Burić mi je ostala u sjećanju kako tečno govori srpski na nekoj srpskoj televiziji. Uglavnom, sigurno je da od nje može biti samo štete za Hrvate i Hrvatsku, a onda i posljedično za BiH.
  Sve su to Plenkovićevi jugoslavenski kadrovi koji se Hrvatima vode samo na papiru.

 • Gospoda Buric je dijete komunističke partije to ce i zastupati,zar ste od nje očekivali Hrvatstvo,nema kod nje toga ni u tragovima,samo joj je farizejstvo poslužilo da se utabori u Vijeće Europe.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.