Raspudić: Podržat ću Plenkovićevu većinu ako ispuni ove uvjete

Nino Raspudić gostovao je u ponedjeljak u Podcast Inkubatoru.

Što misli o fact-checku svoje kritike prema Sorošu, je li bio u famoznom Klubu, kako promatra Milanovićeve okršaje na društvenim mrežama i hoće li se kandidirati za gradonačelnika Zagreba, samo su neke od tema o kojima je razgovarao s voditeljem Ratkom Martinovićem.

U jednom dijelu emisije, Raspudić se našalio kako je on MOST-ov “spavač”, te da će podržati većinu Andreja Plenkovića ako on ispuni određene uvjete.

Imam samo sedam-osam sitnih uvjetića. Plenković samo treba: izaći iz Istanbulske konvencije, izaći iz Marakeškog kompakta, proglasiti Željka Komšića “personom non grata”, izjaviti da će blokirati europski put BiH dok se ne promijeni Izborni zakon na način da garantira svakom narodu da bira sam svoje predstavnike, donijeti zakon o lustraciji, donijeti jedan paket odluka koji će smanjiti korupciju na lokalnoj razini i da jedna osoba ne može istovremeno biti i gradonačelnik i saborski zastupnik, ograničiti mandate gradonačelnika na dva, donijeti za suce i pravosuđe institut imovinske kartice… Evo, to je par nekih sitnica, neka ih Plenković usvoji i ja mu podržim većinu, kazao je Raspudić kroz smijeh dodajući kako zna da se to neće dogoditi.

Cijelu emisiju možete pogledati u videu.

U drugom dijelu emisije, Raspudić je odgovarao i na pitanja gledatelja.

(www.jabuka.tv)


19 komentara

 • Nino moj, Plenković ne treba tvoju podršku nemoj si pridavati veću važnost nego što jesi. Inače neki od ovih tvojih “uvjetića” su u redu ali neki su i smiješni. Šta znači deklarativno proglašavanje Komšića personom non grata. Po ponašanju Plenkovića Komšić je za njega i Hrvatsku već sada persona non grata. Ali je puno važnije od tih populističkih poteza šta se iza brda valja. Ja imam osjećaj ( i nadam se da sam u pravu) da ova vlast nešto i radi na pitanju nas u BiH ili barem pokušava nešto uraditi za razliku od svih vlada od 2000-2016. To se da primijetiti i po nervozi sarajevske čaršije.
  Zakon o lustraciji je prilično promašena stvar jer je prošlo 30 godina od pada komunizma. Koga bi sada trebalo lustrirati – Milanovića, Grbina ili one samodopadne narikače. Nije bilo lustracije kad je trebala sad nema velikog smisla. Zašto je Tuđman nije proveo ostaje pitanje za raspravu, vjerojatno nije mogao ili je imao prečih poslova.
  Obračun s korupcijom je težak zadatak ali čini se da i tu ima velikih pomaka.
  Plenković ima svojih mana ali je za koplje ispred ostalih uključujući i tebe. Jedino što ga može uništiti je nevjerojatna količina samodopadnosti a nikako “sposobnost” ovakve oporbe

  • LOL, daj izviri malo iz Plenkovićevog rektalnog otvora i udahni malo kisika… Možda će ti mozak profunkcionirati.

   Čuj ima velikih pomaka u obračunu s korupcijom, a većina ministara iz prve vlade mu je bila duboko umočena u korupcijske afere zbog čega ih je morao mijenjati (a nisam mu ih ja birao). Ostao mu je Marić, koji je vjerojatno najmutniji od svih, jer je bio direktor u Agrokoru godinama, ali nije ništa znao o onome što se događa u firmi, pa je skupa s njim proveo Borg… Drugi mandat mu je isto odlično počeo s JANAF-om. Ima sreću pa su Hrvati zlatne ribice koje se ničega neće sjećati za par mjeseci.

   Nadam se da si barem zaradio sendvič za svoj komentar!

 • Plenkovic je daleko najkompletniji hrvatski politicar. Napadati Pkenkovica posebno od Mosta i Domovinskog pojreta posteno gledano je vise hrvatski jal nego konstruktivno djelovanje. Ipak, Plenkovic se nije uhvatio u kostac s unutarnjim problemima. Nije puno napravio da Htvatska bude uređena država a to znaci da je korupcija, nepotizam, klijentelizam i slicno tek usputna pošast. U HDZ- ima svasta i tu su godine potrebne da se otklone anomalije pojedinaca kojima je stranka prilika da si nesta u životu ugrabe. Na zalost, uz sve Pkenkijeve kvalitete nismo jos uvijek dobili vođu koji ce napraviti veci pomak u uređenosti društva po svim osnovama, svega oko javnog sektora do pravosuđa.

  • Anonimno u 12:50

   Naravno da se ne moraš slagati sa nečijim mišljenjem,ali to ne znači da moraš biti grub,nepristojan i čini se prije svega primitivan.
   I ja mislim da je gosp. Plenković izuzetan političar. Za razliku od gosp. Raspudića.
   A prije nego mi uputiš ružnu riječ radi moga mišljenja,molio bih te; popij nešto za smirenje 🙂

 • Postavlja uvjete!?
  Mislim da se gospodin malo precjenio,a i osjeti se malo populizma u izjavama.
  Naravno da je njemu,a rekao bih, i ovima dežurnom hejterima,mrzak Plenković.
  Plenković je moderni političar europskog kova i profila,…..kako da se dopadne nama balkanicima?

 • Hdz i Pljenković su zadnji ekser na mrtvačkom sanduku u koji se pokapaju Hrvati. Razni profesionalni drukeri, članovi partije, simpatizeri partije i partijski dnevni sendvičari rade punom parom na zaštiti partijskih nepodopština i članova komunističke partije srpsko hrvatske deficitarne zajednice. Zaista treba biti intelektualno deficitaran, potkapacitiran za shvatiti temeljne postavke Darova Duha Svetoga, pa pripadati bilo drukerima, bilo članovima partije, bilo simpatizerima partije ili partijskim sendvičarima i prikrivati partijska sranja uvijek i svugdje. Isto vrijedi i za članove sdp, hns, bostan koaliciju, i sl. Antifa grupacije koje veličaju genocid nad Hrvatima i vođu i naredbodavca genocida josipa broza tita. Lustracija nije nikakav čin kojemu je prošao rok trajanja, jer to je uvijek i zauvijek jedina terapija koja liječi od mentalnoga komunizma i druge terapije nema. Kada se izmisli druga terapija i u svijetu dokaže kao uspješna, onda možemo oko nje raspredati romane. Floskule koje okupiraju javnost preko drukera mentalnih komunista i njima naklonjenih ili kupljenih medija, tipa, “okanimo se prošlosti, okrenimo se budućnosti” su izlizane i otrcane floskule mentalnoga komunizma i na njima ne treba gubiti vrijeme.

 • Ne mogu vjerovat da su većinu zaveli Plenkijevi maniri. Tko od vas koji podržavate Plenkovića može reći zašto je bolje da je Pupovac u vlasti od bilo koje stranke hrvatskog predznaka. Mislite li vi da Pupovčeva podrška nema cijenu ? I kolika je ona?

  • Marabella
   …nemojte se ljutiti.
   Ali gore je netko lijepo napisao da je gosp. Plenković političar europskog formata.
   Što i jeste. I stavljanje Plenkovića i Pupovca u istu rečenicu je amaterski i samo pokazuje neznanje i ne razumijevanje politike i političkih potreba jedne moderne europske zemlje.
   Evo ja vas pitam: što je to, što je hrvatska izgubila koalirajući sa Pupovčevom strankom?

 • Naucimo jednom zauvijek, manjine su svo ovo vrijeme demokracije uz vlast. Ima tomu puno razloga ali to je jednostavno tako. Prestani.o to tumaciti kao klasicnukoaliciju i glrdati to kso nekakvu političku svezu. To potencira nesuvisli Škoro i fantazista Grmoja. Ha bih volio da su oni sadrzajniji a ne politicki manipulatori

 • Plenkovic je mogao i MORAO koalirat s MOSTOM..nije htio niti razgovarat..
  Naljutija se zbog njihovih pred.izjava koje mu paraše uši.
  A znamo sigurno da je slušao gledao sta su jedan drugom govorili OBAMA iHILARY’ pa je OBAMA ustolici za ministricu vanjskih poslova.
  Ego Ego je njegova velika mana.

 • Nino, nikako da shvatiš da si u sadašnjem sazivu sabora ” nebitan “, a umislio si da se se Sunce okreće oko tebe. I posebno što neki komentari primitivno i zločesto vrijeđaju neke ljude to govori o njima koji ih pišu.

 • Za Pratitelja – na moje pitanje odgovarate mi protupitanjem. Meni vaše pitanje djeluje provokativno, no ja ću ću vam svejedno ovakvo reći – teško da nas je koalicija sa SDSS-om ičim obogatila ili unaprijedila ili pokrenula prema europskim stremljenjima gosp. premijera, prije bi rekla da nas u svakom pogledu osiromašuje i unazađuje s obzirom na ono što pišu i propagiraju srpske Novosti. Gledajte, možda u drugim zemljama manjine participiraju u manjoj mjeri i u vlasti, ali budite sigurni da nisu sudjelovale u krvavoj agresiji na tu istu zemlju. Znate, ipak je Hrvatska pobjednik u ovome ratu i tu činjenicu ništa neće promijeniti. Pa čak ni manjina u vladi. Ni ćirilična ploča.

 • Nisam nikakav ljubitelj ovog današnje hadezea s Plenkovičem načelu( ipak priznajem da je za dvije klase sposobniji političar od svih ovih ostalih kokošara sa lijevog ili desnog političkog spektra uz izuzeće Z.Hasanbegovića) ali upravo stranku odnosno sektu iz Metkoviča zvanu Most smatram najvećim zlom na hrvatskoj političkoj sceni zadnjih pet godina , naravno uz izuzeće četnika bez brade Pupovca.Ta sekta iz Metkovića, koju vodi psihijatar kojeg bi hitno trebalo vještačiti rušila je i rušit će svakog hrvatskog premijera i svaku vladu koja ne želi plesati po njihovim bolesnim nakanama.
  U svim demokratskim zemljama zapadnog svijeta vrijedi pravilo i to je nepisani zakon da stranka koja je osvojila recimo deset posto glasova u parlamentu-ne može-ponavljam, ne može određivati većinskoj pobjedničkoj stranci-uvjete , tko će biti premijer ili predsjednik vlade!
  To ovi bolesnici i kokošari iz sekte Most, uporno rade već punih pet godina i ruše i svaku pomisao na suradnju sa strankom koja ne bi plesala po njihovim prohtjevima i željama.
  Oni su glavni krivci zašto deklarirani hrvatomrzac i četnik bez brade ,M.Pupavac -egzistira u ovoj i prethodnoj vladi i parazitira na hrvatskom državnom proračunu kao hijene nad plijenom.
  Njihovim putem krenuo je i promašeni pjevač i još promašeniji političar M.Škoro, koji se pokazao kao totalni nesposobnjaković i kukavac velikog kalibra , gurajući svojim nepromišljenim izjavama ( kao vođa tzv.oporbe) PREMIJERA Plenkovića u ralje Milorada Pupavca -što je premijeru došlo kao kec na desetku? Boljeg glupana na oporbenoj strani od Škore ne bi našao pa da ga je i svijećom tražio.
  Zato premijer Plenković može hladne glave i mirne duše kazati( i nitko mu tu ne može ništa) -kako je upravo zbog Škore i njegovih maloumnih kokošara , on , Plenković, poveo hadeze u ralje M.Pupavca!
  Škoro i njegovi niskointelegentni takozvani politički “biseri” nisu kao političke veličine-ni do peta premijeru A. Plenkoviću po političkoj intuiciji i političkoj intelegenciji koja zna ” nanjušiti” trenutak , opciju i ljude, koji će mu sve to pobjednički omogućiti?!!!
  Jedini čovjek na cijelom hrvatskom političkom spektru koji se po inteligenciji, političkom habitusu i promišljenom i pametnom politikom u korist hrvatskog naroda ili države ,može smatrati debelo iznad premijera A.Plenkovića je gospodin Zlatko Hasanbegović.!
  Još je relativno mlad čovjek ali je politička i intelektualna veličina ranga pok.Vlade Gotovca koja zna pravilno i zdravo promišljati za korist cijelog naroda i zemlje koja ga je rodila.
  Zato ga je današnji premijer i predsjednik Vlade RH,A.Plenković , prije četiri godine odmah prepoznao kao suparnika velikog potencijala i naprasno ga , ekspresno smjenio s mjesta ministra kulture , kamo je odmah doveo neku lijevu, beznačajnu intelektualnu osrednost koja će svirati kako on kaže.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.