Raspudić: Plenkovićeva Vlada izdala je Hrvate u BiH

Izvješće o održanim sastancima Europskog vijeća u 2021. u Hrvatskom je saboru u srijedu predstavio premijer RH Andrej Plenković, a iz Mosta su najavili da ga neće podržati.

Nino Raspudić upozorio je da je Vijeće EU odbacilo amandmane Hrvatske o legitimnom političkom predstavljanju i ravnopravnosti tri konstitutivna naroda kroz izbornu reformu uoči izbora u BiH koji će biti u listopadu.

Umjesto da Hrvatska blokira te zaključke, kako je primjerice godinu dana ranije učinila Bugarska, zbog sitnica na štetu Sjeverne Makedonije, procijenivši da je to u skladu s njenim nacionalnim interesima, Plenkovićeva Vlada odlučila je “podviti rep” i kao “poslušni ćato” odraditi zadatak hladne izdaje Hrvata u Bosni i Hercegovini, ali i hrvatskog interesa u cjelini, upozorio je.

Naveo je i kako u Republici Srpskoj ne postoji niti jedan srpski faktor koji bi milimetra odstupio od koncepta Republike Srpske. Poručio je također kako i jedan Hrvat ili član vladajuće većine u Hrvatskoj nije trebao “ići slaviti” Republiku Srpsku, prenosi Hina.

Ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman smatra pak da su zaključci Vijeća EU najveći uspjeh ove vlade.

Ako je netko učinio za Hrvate u BiH, onda je to Plenković i svi mi zajedno s njim koji smo tamo bili prisutni, rekao je.

(www.jabuka.tv | Foto: Patrik Macek/Pixsell)26 komentara

 • Čovjek je potpuno u pravu ali dada ce uhljebići na zadnje noge.Sta nam je uradio Njonjo i ostala bagra i po cemu se razlikuju od osmanlija.Ni po čemu.A i uhljebi tipa Bariša,onda ona Zovko..pa Ljubić,Ćavara..pa vu za svoj interes radite i spremni ste na izdaju kao i nekada oni koji su prihvatili tuđu vjeru a izdali svoju radi komada usrane ledine.Po čemu se razlikujete?
  Ni po čemu i to vam treba biti jasno.Točka.

 • Bruce Lee-a instalirajte negdje u Sabor, da li u ovaj HR Sabor ili u ovu kopiju made in HNS, manje bitno. Maknite one hijeroglife sa Hrvatskog Doma i vratite Marka Marulića. btb

  • Ja predlažem da se napiše prva rečenica iz poruka Kulina bana, iako on nije bio vladar Hercegovine.

   Rečenica glasi: “U ime oca i sina i svetoga duha.”

   • Interesantno, ali to bi trebalo prije predložiti na raspravu u redovitom saborskom zasjedanju, nekad prije anualne stanke. Stilski bi to izgledalo, kao, Lee u Saboru u jednoj ruci drži nunchaku a na drugoj mu svitak gdje piše ta rečenica. btb

  • Šta se događa sa ovim Raspudićem? Bio je pametan, šta on hoće, malo_malo pa oplete po Plenkoviću! Šta radi sa ovim”Mostom”? Sve je izgubio pa ne zna kud udara! Žalosno!

 • Smea vam Nino Raspudić što je pobjegao,ali vam ne smeta današnji Dragan Čović koji je osnivao UJD-i..Ovaj je pobjegao a ovaj vaš pružao otpor hrvatskoj ideji .
  Nadam se da će sva hadezova stoka platit i to sa kamatama !

  • Oćemo počet nabrajat tko je pobjegao,pa će mo po redu tko se krio iza ovih što su ratovali :::::::::::::?????????????????????????
   Gdje ti je bilo sadašnje vodstvo HDZ-a???
   Neka nabroje akcije u kojima su sudjelovali ???
   Koliko su neprijatelja eliminirali?
   Kakvo im je bilo imovinsko stanje tada ?
   Kakvo je sada?
   Koje poslove obavljaju?
   Šta je trebao Nino Raspudić poginut pod zapovjedništvom Ile Vrljića generala koji nezna kako se puška rastavlja????

 • Zasto se toliko prosipas, kakva si ti moralna vertikala, na silu , sa svim podvalama bi sjeo na Plenkovicevo mjesto, po svaku cijenu…jos kad se javi ta tvoja rospija ,najbolje je prebaciti na drugi program. Pobjegao di iz svoje drzave, pa bi je sad, KAO, branio…sramoto. Sretna je ona prva zena , sto vise nije s tobom. Koja farsa, vas dvoje laje za dobre pare.

 • Nino foler bez pokrica a zena mu jako pametna ali i naivna da nije za virovat a ni plenki ne mirise on vam je EU igrac a Nino Americki a zena mu Engleski igrac a u BiH ima medu politicarima jako puno igraca koji ispod koze nose dresive od Rusije do Turske a ima i Kineski a i Njemackih.Narod ih bira da bi sluzili strancima.Ko ne viruje neka me demanyira a ko viruje neka podrzi ako ima hrabrosti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.