Raspudić: “Čisti politički sadizam. Onaj tko je zaokružio Komšića je politički zločinac”

Nino Raspudić komentirao je stanje u Bosni i Hercegovini za N1 Televiziju, nakon trećeg izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva susjedne države, koji smatra nelegitimnim.

Vidjeli smo do kojih je apsurda i gadljivosti dovedena ta priča i na čemu je živjela. Ja nikome ne negiram pravo na njegov identitet, da ga normira i standardizira, rekao je Raspudić.

Govorimo o izborima i problemu koji se javio treći put, a to je nelegitiman izbor Željka Komšića. To razvaljuje temelje BiH, kaže.

Razvaljen je institucionalni sklop. To moramo popraviti i učvrstiti da bi se onda imala fer energija i borba, zaključuje.

Rješenje počiva na poštivanju Ustava ili na onome na čemu počiva suvremena Bosna i Hercegovina. Imali smo dobru situaciju nakon Daytona. Situacija je kulminirala izborom Željka Komšića treći put za člana Predsjedništva. Ne znam uopće što će se time postići. To je čisti politički sadizam. Politički zločinac, politički zao je onaj tko je zaokružio Komšića. Taj ne može biti patriot Bosne i Hercegovine, kaže Raspudić.

Vjerujem u demokratski kapacitet bošnjačkog naroda. Ako bude postojala bošnjačka država, ona može biti demokratska i prosperitetna. Mislim da treći entitet ne bi značio oživljavanje Herceg-bosne. Bošnjački pritisak homogenizira Hrvate oko Hrvatske demokratske zajednice, smatra on.

Pjesnik Veselko Koroman je kazao: Moja domovina je podijeljena u dvije države. Ne znam koliko će potrajati ova druga. Moj ujak je 1940. rođen u Banovini Hrvatskoj. Dakle, države su fluidne. Ne znam kakva je budućnost Bosne i Hercegovine. Izbor Komšića je rušenje temelja Bosne i Hercegovine i ako se nastavi to, mislim da neću imati nikakvu posebnu emociju prema Bosni i Hercegovini, zaključuje.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Jelto oni ozbiljno?? Meni to izgleda namiceno! Oni mali sija rukam, vrce obrvam, tako da izgleda lipa gluma! A oni nini koda ga neko nagovorio!! Ma nijedan nije lupio sakom o stol!!! Zato , ne virujem ni jednom!! Samo je Ante Gotovina lupio sakom o stol!!!

  • Marko Tomaš rođen u Ljubljani, osnovnu školu u Mostaru, gimnaziju u Somboru? Ništa nema o roditeljima, ali sve podsjeća na osobu iz JNA obitelji i koji se i dan danas osjeća “Yugoslobenom” i plače za Yuslavijom? Retoričke mogućnosti su mu ravne nuli, svjetonazor feralovski, ateista po vjeri i vidi se jedna velika izgubljena osobnost u prostoru i vremenu. Za razliku od njega Nino Raspudić je jasan, decidan, govornik bez mane i dlake na jeziku. Nino jasno artikultira problem, dektetira posljedice i daje moguća rješenja. Sviđa mi se i jasno izraženi stav oko trećega entiteta ili kompromisni stav o fluidnom ustrojstvu dvaju megakantona u FBiH. Šteta da na ovome tragu nemamo i jasno izražen stav Dragana Čovića i HDZBiH.

    3
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.