Rasplet ABA lige: Što treba Ciboni i Zadru za ostanak u ABA ligi? – Jabuka.tv

Rasplet ABA lige: Što treba Ciboni i Zadru za ostanak u ABA ligi?

Do kraja regularnog dijela ABA lige ostala su još samo dva kola, a oba hrvatska predstavnika su u izuzetno neugodnoj situaciji.

Hrvatskoj klupskoj košarci prijeti ozbiljna opasnost da iduće sezone ostane bez ijednog predstavnika u regionalnoj ligi. Podsjetimo, zadnja momčad nakon regularnog dijela direktno ispada u Drugu ABA ligu, a predzadnja će u baraž protiv drugoplasirane momčadi Druge lige.

Zadar je u posebno teškoj poziciji i može ga spasiti samo čudo. Osvajač Kupa Krešimira Ćosića je u posljednjem kolu kod kuće pobijedio FMP, ali raspletom ostalih utakmica ta pobjeda mu je dala samo malu nadu da se može izvući. Mega je slavila protiv Igokee i Zadrani su dva kola prije kraja u gotovo bezizlaznoj situaciji. Zadar može direktno ispasti čak i ako pobijedi o obje utakmice, ali jednako tako, ako ga rezultati pomaze, može izbjeći čak i baraž.

Zadar do kraja igra najprije doma protiv Primorske, a onda gostuje u Beogradu kod Zvezde. U slučaju da Cibona, Mega i Krka do kraja pobijede samo jednu utakmicu, a Zadar pobijedi u obje, Zadrani će ispasti. Međutim, dobije li Zadar sve do kraja, Krka barem jednu (Mornar u gostima i Cedevita doma), a Cibona izgubi obje, Zagrepčani će ispasti, piše Index.hr.

Ipak, Zadar u ovom trenutku može spasiti samo čudo jer Zadrani osim protiv teških rivala moraju voditi bitku i protiv brojeva. Naime, Zadrani sa svim momčadima koje se bore za ostanak imaju negativan omjer i stvori li se krug s nekoliko ekipa s istim omjerom, Zadar će biti zadnji.

Problem za obje hrvatske momčadi je i činjenica što Mega (do kraja igra kod Partizana i doma s Mornarom) ima bolji međusobni omjer i s Cibonom i sa Zadrom.

Cibona je u osjetno boljoj situaciji od Zadra jer osim pobjede više od Zadra, imaju bolji međusobni omjer protiv Krke. Slovenski predstavnik ima 2 teške utakmice do kraja jer obje momčadi protiv kojih igra, znatno su jače te su i dalje u igri za Playoff ABA lige. S vjerojatnim porazima Krke protiv Mornara i Cedevite, Cibona će ostati ispred Krke čak i da izgubi posljednje dvije utakmice.

Utakmice do kraja:

Zadar – Primorska kod kuće i Zvezda u gostima

Cibona – Igokea kod kuće i Partizan u gostima

Krka – Mornar u gostima i Cedevita doma

Mega – Partizan u gostima i Mornar doma

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.