Raspisana tjeralica: Policija otkrila tko je ukrao novac Elektroprivrede u Mostaru

Policijska uprava Mostar u četvrtak je podnijela nadležnom Tužiteljstvu HNŽ-a Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv poznatih počinitelja iz Mostara inicijala A. D. i A. R., koji se terete za počinjenje kaznenog djela ”Razbojništva” iz članka 289. stavak 2. KZ FBiH i kaznenog djela ”Teška krađa” iz članka 287. stavak 1. KZ FBiH. Za ovim osobama je raspisana tjeralica i za njima se intenzivno traga.

Provodeći kriminalističko-tehničku istragu u svezi s događajem od 18. srpnja 2016. godine, kojom prilikom su dvije naoružane osobe uz prijetnju pištoljem otuđile novac JP ”Elektroprivreda HZ-HB” u iznosu od oko 80.000,00 KM, intenzivnim operativnim radom na terenu i na temelju prikupljenih tragova i predmeta, te drugim kriminalističko-tehničkim i taktičkim radnjama, djelatnici Odjela kriminalističke policije PU Mostar prikupili su dokaze kojima se izravno za izvršenje ovog kaznenog djela terete gore navedene osobe.

U pitanju su osobe koje su otprije poznate tijelima gonjenja i koje se dovode u vezu ne samo sa počinjenjem ovog djela, već i sa nizom drugih kaznenih djela koja su se u posljednje vrijeme dogodila na području koje pokriva Policijska uprava Mostar.

Također, Uprava policije MUP-a HNŽ-a upoznaje javnost da u suradnji s Tužiteljstvom HNŽ-a nastavlja intenzivan rad na rasvjetljavanju i ostalih kaznenih djela koja su se dogodila na području naše Županije-kantona.

Istodobno, povećane su i pojačane preventivne aktivnosti cjelokupnog operativnog sastava Uprave policije (uključujući i Postrojbu za potporu) s ciljem eliminiranja i sprečavanja svih težih oblika kaznenih djela, priopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj: