Raspisan natječaj na temu “Pobijeni hercegovački franjevci”

Vicepostulatura postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće” raspisala je nagradni natječaj na temu “Pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata”.

Natječaj je objavljen za uratke iz književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računarstva, umjetničke fotografije i videa, a otvoren je za djecu (pučka škola), mladež (srednja škola) i odrasle (studenti i punoljetni).

Vicepostulatura na čelu s fra Miljenkom Stojićem i u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg.Bosne na čelu s Ivanom Sivrićem natječaj je raspisala želeći njegovati spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata pobili jugokomunisti.

Radovi (ako su tekstualni, trebaju biti napisani na računalu) se trebaju poslati najkasnije do 15. prosinca 2018. na adresu: Vicepostulatura, Kardinala Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg.

Mogu to biti i objavljeni radovi u vremenu od zadnjih Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca. Obavezno čitko naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, nadnevak rođenja te ako dotični ide u školu koju školu i koji razred, odnosno godinu, pohađa. Radovi se ne vraćaju, stoji u Natječaju.

Dodjeljuju se tri nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojenih područja koje će biti uručene na “IX. danima pobijenih hercegovačkih franjevaca” 4. – 7. veljače 2019. Nagrađenima se uručuju prigodna nagrada i plaketa te im se rad postavlja na portal Vicepostulature Pobijeni.info (Odjek u puku – Glas o mučeništvu – Natječaj) i objavljuje u glasilu “Stopama pobijenih”.

Molimo sve pučke i srednje škole s hrvatskim nastavnim programom te Sveučilište u Mostaru da u nastavi povijesti spomenutih dana održe prigodno predavanje o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo. Svima unaprijed zahvaljujemo, zaključili su iz Vicepostulature.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.