Rashford humanitarnim radom oduševio Veliku Britaniju

Engleski reprezentativac i igrač Manchester Uniteda Marcus Rashford je objavio kako je sakupio sredstva koja će omogućiti humanitarnoj organizaciji FareShare da posluži tri milijuna obroka potrebitima.

Imam veliku vijest, dečki! Imali smo cilj da do kraja lipnja FareShare bude sposoban isporučiti tri milijuna obroka siromašnima u cijeloj Velikoj Britaniji. Danas smo ostvarili taj cilj, napisao je Rashford na svom Twitter računu.

Za vrijeme dok je sezona Premier League bila prekinuta, 22-godišnji napadač je počeo surađivati s organizacijom FareShare koja se bori protiv bacanja hrane i pothranjenosti. Njegov je cilj bio omogućiti siromašnoj djeci, koja su ostala bez obroka u kantini u trenutku kada su škole zatvorene zbog pandemije koronavirusa, da mogu jesti.

Pokrenuo je svoju prvu kampanju preko svog Twitter računa i društvenih mreža početkom travnja, sakupivši 134.000 funti (150.000 eura), a onda je taj iznos narastao na 400.000 funti (gotovo 450.000 eura), piše HRT.

Rashford je nakon toga sebi postavio cilj da sakupi sredstva za financiranje tri milijuna obroka do kraja lipnja zahvaljujući donacijama u prehrambenim namirnica ili financijama vrijednima oko 20 milijuna funti, odnosno 22,3 milijuna eura.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.