Ranko Ostojić: “Prisluškivanje dužnosnika je nedopustivo”

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatske Ranko Ostojić u četvrtak je izvijestio javnost kako je to tijelo zatražilo očitovanje sigurnosno-obavještajnih-agencija vezano uz navodno prisluškivanje hrvatskih dužnosnika od strane BiH.

“Odbor je zatražio očitovanje Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) i očitovanje hrvatskih sigurnosno-obavještajnih agencija vezano za izjave ministra sigurnosti BiH o tome da se prisluškuju dužnosnici Republike Hrvatske.

To je bio i povod za traženje dodatnog izvješća ima li takvih slučajeva i s drugim zemljama i imat ćemo zatvorenu sjednicu odmah po primitku očitovanja naših sigurnosnih službi”, rekao je Ostojić, javlja Dnevnik.hr.

“Nedopustivo je da se dogodi, a pogotovo da netko tako javno navodi, da se prisluškuju dužnosnici. Bez obzira na opravdanje i kasnije demantije tražimo da naše sigurnosne službe izvijeste ovaj Odbor o tome što se konkretno događa i koje su mjere poduzete s naše strane.

Mislim da na to treba imati adekvatan odgovor i izvršna vlast”, kazao je Ostojić. Podsjetimo, mediji u BiH su prenijeli u srijedu riječi ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića koji je potvrdio da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene hrvatske dužnosnike s ciljem zaštite ekonomskih interesa BIH i njenih građana.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Pa to i triba, jer oni su ti ( mislim duznosnici) koji se sastaju sa ostalim duznosnicima! Ako ste cisti i posteni u svojim namjerama, cega se bojite i zasto se bunite!

  • Ostoja Ranković je june orjunaško. Dok je bio ministar MUP – a Hrvatske, također je prisluškivao i od policije pravio miliciju.

  • Malog Beru oće skinuti Crveni kmeri i zadrti jugo boljševici. Kad vidin onog monstuma Jovanovića, odma mi na pamet padnu Mamićeve riječi kako je hrvatomrzac i kako mu ko vampiru krv viri iz očiju. Kad ga vidin ja se Bože mi oprosti odma prikrstin. Komunistički ološ Iz SDP-a ZNA SAMO ZA REVOLUCIONARNE METODE SVOJIH PRETHODNIKA A TO SU NASILJE I KAOS.
    Njima odgovaraju samo podjele i stara udbina doktrina zavadi pa vladaj.
    Ne će u Hrvatskoj biti nikad napritka dok se ova crvena banda potpuno ne očisti iz svih institucija, naročito sudskih, pravosudnih i sveučilišnih. Oni su rak rana hrvatskog naroda i hrvatske države i narod će se stalno iseljavat a ekonomija stajat na mjestu sve dok ti zlotvori imaju svoje pipke i kandže u svim bitnim segmentima današnje Hrvatske države.

Komentiraj: