Rally Dakar ponovno u Saudijskoj Arabiji

Jedno od najprestižnijih auto-moto natjecanja na svijetu “Rally Dakar” i drugu godinu uzastopce održat će se u Saudijskoj Arabiji, objavili su organizatori.

Nakon što je postao čuven vožnjama po afričkim bespućima, a zadnjih deset godina se vozio u Južnoj Americi, reli Dakar će se drugu godinu u nizu voziti u Saudijskoj Arabiji.

Španjolac Carlos Sainz (Mini) među automobilistima i Amerikanac Ricky Brabec (Honda) kod motociklista ove su godine slavili u Saudijskoj Arabiji, a tko će biti najbolji 2021. godine doznat ćemo 15. siječnja.

Reli starta u Džedi 3. siječnja, a na rasporedu je 12 etapa. Organizatori su pripremili potpuno novu rutu u odnosu na ovogodišnje izdanje utrke. Sudionici će 2021. napraviti krug po Saudijskoj Arabiji, a na ruti će uživati ​​u pustinji, kao i u vožnji uz Crveno more.

Bit će samo jedan dan odmora, a organizatori su poduzeli neke mjere kako bi malo usporili karavanu. Uglavnom zbog nepoznavanja terena. Tako će biti uvedeni markeri za opasna područja, a bit će i sporih zona.

Ovogodišnji reli obilježile su tragične nesreće i pogibije motociklista Portugalca Paula Goncalvesa i Nizozemca Edwina Stravera. Zbog toga će 2021. biti obavezno nošenje zaštitne odjeće ili zračnih jastuka za motocikliste, a na najkritičnijim mjestima brzina će biti ograničena na 90 km/h.

Pokušavamo maksimalno iskoristiti sve što nudi Saudijska Arabija. Zemlja je toliko ogromna da smo od ovogodišnje rute zadržali samo oko 50 ili 100 kilometara, rekao je direktor utrke David Castera.

Pokušali smo pronaći sve moguće izazove u svakoj fazi, dodao je, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.