Rakitićev govor koji je motivirao igrače uoči penala: “Sad je red da mi njega spasimo”

Dok je Luka Modrić bio u šoku zbog promašenog penala u produžecima protiv Danske, momčad je u svoje ruke preuzeo Ivan Rakitić. Veznjak Barcelone uoči raspucavanja u Nižnjem održao je govor kojim je motivirao suigrače.

Prije raspucavanja okupili smo se i rekao sam suigračima: Luka nas je spasio toliko puno puta, sada je red da mi spasimo njega. Subašiću sam rekao: Uživaj jer ovo će biti tvoj trenutak, otkrio je Rakitić za Telegraph.

Upravo je Rakitić zabio odlučujući penal.

Cijelo prijepodne gledao sam Schmeichelove snimke, proučavao kako brani kaznene udarce, slobodne udarce, kako se kreće. Razgovarao sam s Andrejom Kramarićem koji je igrao s njim u Leicesteru kako bih ga još bolje upoznao. Nakon svega imao sam dosta samopouzdanja, rekao je veznjak hrvatske reprezentacije i otkrio da se odlično nosio s pritiskom uoči penala u petoj seriji.

Morate zaboraviti činjenicu da je već obranio tri penala i razmišljati kako je ovo vaš trenutak. Domagoj Vida mi je prije nego što sam krenuo zabiti rekao ‘molim te zabij ga, molim te, molim te, molim te’. Osjećao sam se snažno i bio sam siguran da će morati izvući svoju najbolju obranu u životu da bi me zaustavio.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.