Rakitić: Da se Modrić povukao iz reprezentacije prije mene, ostao bih – Jabuka.tv

Rakitić: Da se Modrić povukao iz reprezentacije prije mene, ostao bih

Ivan Rakitić otišao je u reprezentativnu mirovinu i nakon 13 godina više neće igrati za Hrvatsku, a baš Hrvatska danas igra prijateljsku utakmicu protiv “njegove” Švicarske.

Ivan je svojevremeno, kao igrač Basela, nastupao za U-21 reprezentaciju Švicarske da bi kasnije odlučio igrati za Hrvatsku s kojom je 2018. osvojio srebrno na ruskom Mundijalu.

Sevillin igrač dao je intervju za švicarski Blick.

Važno je da je jedan od starijih igrača još u reprezentaciji. Da je Modrić napravio taj korak prije mene, ostao bih.

Razmišljao je o oproštaju nakon povijesnog finala u Rusiji.

Mandžukić, Subašić i Ćorluka odmah su se umirovili. Razmišljao sam o tome, puno razgovarao izbornikom, na kraju sam ostao. Sada je došlo vrijeme. Najveći sam navijač Hrvatske. Momčad ima puno mladih i talentiranih igrača, vrijeme je da preuzmu odgovornost i dobiju prostor za razvoj. Mislim da hrvatski nogomet ima svijetlu budućnost.

Povukao je potom paralelu sa švicarskom reprezentacijom, prenosi Index.

Da je stvar samo u broju stanovnika, Rusija i Njemačka uzeli bi sve medalje u Europi, a Kina bi bila nepobjediva. Savršena generacija mora doći, a onda mali detalji rade razliku. Siguran sam da Švicarska ima kvalitetu da napravi jednom takav korak poput našeg u Rusiji. Moraju se dogoditi male i neočekivane stvari koje ne možeš planirati.

Švicarska i Hrvatska igraju u St. Gallenu od 20:45.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.