RAK kaznio FTV nakon prijave HRS-a zbog pristranog izvješćivanja

Utvrđuje se da je FTV prekršila Članak 5 (Pravičnost i nepristranost) Kodeksa o medijskim uslugama, te joj se izriče novčana kazna u iznosu od 6.000 KM stoji u Rješenju Regulatorne agencije koja je postupila po prijavi HRS-a na tendenciozno i huškačko izvješćivanje u emisiji Mreža emitiranoj 14. siječnja 2019.

Sada, konačno, imamo na papiru, crno na bijelo, da je FTV politički pristran medij, piše na početku priopćenja za javnost Hrvatske republikanske stranke.

Krenimo kronološki. Uemisiji “Mreža” od 14. siječnja 2019. emitirani su prilozi u kojima su Hrvati i Srbi optuženi i, od strane autora i urednika priloga i emisije, osuđeni za sve loše što se događa u BiH.

Nakon odgledane emisije, kod gledatelja koji ima površne informacije o povijesti i odnosima u BiH stvorio se dojam kako su Srbi separatistička krvoločna stvorenja, a Hrvati izdajnici koji ne prežu od protjerivanja i ubijanja svog naroda samo da ostvare svoje političke vizije o entitetu. Budući da je iznošenje tvrdnji i arbitrarnih stavova pod činjenice kršenje ne samo Kodeksa za medije, nego i cijelog niza Zakona, dana 19. siječnja 2019. smo na adresu RAK-a uputili argumentirani prigovor.

RAK kao regulatorno tijelo je bilo obvezno u zakonskom roku ne samo očitovati se po našoj prijavi, nego i objaviti ishod postupka kojeg su pokrenuli po ovoj prijavi. Budući da nismo dobili apsolutno ikakvu povratnu informaciju, a emisija “Mreža” se vratila na tv ekrane, te budući da je FTV kroz cijeli svoj informativni program nastavilo svakodnevno širiti pristranu političku propagandu, dana 27. rujna 2019. ponovno smo poslali upit RAK-u.

Kako nas je RAK i tada ignorirao, dana 25. rujna 2019. pišemo dopis Ministarstvu komunikacija i prometa, da kao nadležno tijelo kontaktira RAK i priupita gdje je zapela naša prijava. Za razliku od RAK-a, ministarstvo djeluje promptno. Gle slučaja, nakon reakcije ministarstva prometa dobivamo rješenje po našoj prijavu u kojem stoji kako je FTV kažnjena sa 6.000 KM.

Naime, analizom je utvrđeno kako je FTV emitirala “jednostrane i neizbalansirane priloge”, čime je došlo do kršenja “načela pravičnosti i nepristranosti”.

Nakon silnih peripetija, 9 mjeseci inzistiranja, pisanja dopisa i poziva, napokon smo dobili dokaz o onome što tvrdimo godinama, a to je da je Federalna televizija u biti politički medij, platforma za promociju pseudo građanske, a u biti bošnjačke politike. Urednici i novinari FTV-a, ukoliko žele objektivno i profesionalno raditi svoj posao, onda svoje tvrdnje moraju potkrijepiti dokazima, a ne arbitrarne stavove nuditi pod činjenicama.

Prema tome, večeras kada ponovno na ekranima FTV-a bude emisija “Mreža”, znajte kako se radi o propagandnom, a ne informativnom programu. Dakle, EPP, i to Bakirov, navodi se u priopćenju Hrvatske republikanske stranke.

U videoprilogu pogledajte spornu emisiju.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

  • Notorna pijanica Slavo Kukić odavno je sarajevski (teheranski) vazal, sitni mućkaroš, koji je ušao u “milijun” upravnih odbora, koji bere honorarčiće trčeći iz jedne u drugu tv emisiju sarajevskih šovinističkih televizija, u kojima se pljucka po Hrvatima i svemu hrvatskom.
    Ivo Komšić je ofucano Titino magare, koje je, nakon što je diktator krepao postao Alijino magare. Vjerno služi sarajevskoj čaršiji. Nema kod njega ni mrvice osjećaja hrvatstva. Sitni sarajevski pijun, osoba koja Bakiru i njegovim talibanima odlično “sjeda” i liže im zelene šupke. Slavo i Ivo su tipični Kvislinzi. Stipe Mesić znatno je veći Kvisling, s mnogo više staža. Stipe je udbaški žbir još od sredine 50 – ih godina prošloga stoljeća. Puno je Hrvata (ali i muslimana, Srba itd) zbog ovog izdajice završilo pod zemljom, oni s malo više sreće samo u zatvoru. 1967. ovaj je čekinjasti izdajica PRVI je osudio Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika. Hrvati Stipu izdajicu najbolje poznaju po čeku koji su Dikobrazu uručili austalski Hrvati s ciljem da se pomogne Domovini u obrani (a Mesić ga strpao u svoj džep). Stipe je “višecjevni” izdajica, špijun, kriminalac i pokvarenjak, haški tajni svjedok, čuveni “tuđmanomrzac”, diler transkripata, prijatelj raznih azijskih i afričkih diktatora. Poznat je i kao mrzitelj bh Hrvata, dodvorač sarajevskih balija koji su ga puno puta gostili i kitili raznim odličjima. S posebnom strašću mrzi Hrvate Hercegovine, osobito od kada se njegova kćerka razvela od zeta mu – Hercegovca. Stipe se jako obogatio u privatizaciji, daleko više kriminalom i vezama s raznim mafijašima u “regiji” i dalje, pa raspolaže s milijunima i milijunima eura na računima raznih banaka diljem svijeta. Dio tih novaca nalazi se na računima svojih kćeriju, ali i drugih članova obitelji. Stipe je najveće zlo u novijoj povijesti Hrvata i Hrvatske.
    Ovi ostali iz emisije su sitne ribice, kojke vjerno ližu guzice sarajevskih aga, begova i paša.

  • Budi se nova nada u Hrvata,HRS samo naprijed!
    Ljude bez politickih afera i spremnih optuznica nece nitko ucjenjivat za razliku od “stozerne”.

  • E sad kako ovaj sve napisa o Stipi.,ajd sad kadje to sve a evo vecje djuturu kako ga niko nemuci,nepati,nevrati za zlodjela..daje mucio ili naudio mome djedu,ocu pa jabiga j…o u stoto koljeno a evo njemu nitko nista..znaci ispada daje covjek OK.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.