Raguž: Nisu krive Ćavar i Baralija, nama prijetite

Nisu krive Ćavar i Baralija što je izabran Kordić, već mi – nama prijetite, poručio je predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž u gostovanju na televiziji N1.

Upitan zašto je HRS u konačnici stao uz HDZ, te što očekuju od nove gradske vlasti u Mostaru, Raguž je rekao:

Ono što smo mi tvrdili je da nećemo ulaziti u bilo kakve koalicije i u sporazume s HDZ-om, a antihrvatska histerija koja je generirana od strane političkog Sarajeva, počev od Bakira Izetbegovića, koji je govorio da će raditi blokade rada Gradskog vijeća, od pola ili cijelu godinu, koliko se izabere, odnosno da se ne izabere gradonačelnik Hrvat, pa do BH bloka, odnosno SDP-a i Nikšića koji su se pridružili toj protuhrvatskoj kampanji, govoreći da probosanci u sred Mostara moraju zavladati gradom Mostarom, kao da je gradonačelnička pozicija ima apsolutističke ovlasti i kao da ne postoji Gradsko vijeće, pa sve do Medžlisa islamske zajednice, koji je na jedan sumanut način napao doktora Milivojevića.

Jednostavno, ta jedna protuhrvatska histerija je natjerala nas je da sjednemo za stol, ne sa HDZ-om, nego s Kordićem, da definiramo jedan cijeli set mjera od problema i projekata, nudeći neka svoja rješenje i da vidimo hoće li on prihvatiti naš program, rekao je Raguž.

Kazao je i da je istina da je Kordić HDZ-ov kandidat, ali da su oni jedan cijeli set tih mjera uputili prema SDA, od koje nisu dobili odgovor.

Na telefonskom razgovoru su mi kazali da razgovaram sa Salemom Marićem, a ne s dr. Guzinom. Kao da je Salem Marić kandidat ispred Koalicije za Mostar za gradonačelnika, a ne gospodin Guzin, što je pokazalo dozu neozbiljnosti i pogrešan pristup. Otklon od HDZ-a BiH mi smo pokazali u samom radu vijeća, naveo je, dodavši da su u prvom krugu izbora bili suzdržani, i rekli da će njihov glas ovisiti od odgovornosti kandidata.

Na pitanje je li HRS oporba koja uvjetuje i postaju li dio vladajuće koalicije ako dobiju obećanje da će ti uvjeti biti ispunjeni, odgovorio je:

Ne, mi ne postajemo dio vladajuće koalicije ni u kojem scenariju. Već sam rekao da smo odbili sve funkcije u gradskoj administraciji, odbili smo mjesto predsjedatelja u Gradskom vijeću s jedne strane, a odbili smo i ponude koje su dolazile s druge strane. Osobito kad je došao onaj suludi prijedlog o rotirajućem gradonačelniku, gdje su i nama nuđene pozicije da budemo dio te rotacije. Bili smo prinuđeni na kompromis. Politika je umijeće mogućeg. Alternativa je bila daljnja blokada, prekidanje sjednice, napuštanje sjednice, neomogućavanje kvoruma i ja postavljam pitanje – jesu li žitelji grada Mostara gradske vijećnike birali da se napuštaju sjednice i prave cirkus od Gradskog vijeća ili da se krenu boriti sa problemima koje tište Mostar. 

Dodao je da jesu oporba te da očekuju transparentnost u trošenju javnih sredstava.

Mi imamo osam godina nenamjenskog, netransparentnog i kriminalnog koruptivnog utroška proračuna grada Mostara koji je praktično podijeljen po narkokartelskom načinu djelovanja, gdje imate određen dio proračunskih sredstava kojim upravlja SDA, a drugim dijelom HDZ. Na papiru stoji da je u jednoj godini potrošeno preko 60 milijuna nenamjenskih i netransparentno, smatramo da ta svota dolazi i do sto milijuna maraka. Sad pomnožite puta osam godina od kad ne funkcionira izvršna vlast, možete vidjeti koje su razine toga SDA-ovskog HDZ-ovskog kriminala koji je bio u gradu Mostaru, istaknuo je Raguž.

(www.jabuka.tv)31 komentar

 • Potpuno se slažem. Žalosno je da muslimanske stranke ne žele nikakvu “međunacionalnu” suradnju. To je prava tragedija za gradove kao što je Mostar.

 • hajde sad si vjećnik pa pokreni pitanje ulice od Smrčenjaka do Dubrovačke koja se evo 3 godine gradi i još nije asfaltirana i izgleda niko više od HPINVESTIGA i ne dolazi tu raditi.SRAMOTA ,SRAMOTA,SRAMOTA,SRAMOTA

 • Kako opravdati 3 ruke u zraku za HDZ? Potpuno druga priča je bila netom nakon izbora u Mostaru ali kad se kesa otvori i ponude se benefiti sve je moguće pa i gumene mase…ovo priopćenje vam je presmijesno.

 • Cuj nismo se dogovorili sa HDZ-om nego s Kordićem😂. Pa čiji je Kordić? Prvo glasovanje ste zatezali kako bi ucjenili HDZ i kada su vam se ostvarili osobni interesi, onda ste glasali za. Bolje je ovako za hrvate Mostara, ali nemojte glumit neku oporbu kada ste produžena ruka HDZ-a

  • Eto trebali su poviti leđa i poljubiti u šupak takozvanu “probosansku koaliciju”, koju čine sami lopovi, crveni i zelenui fašisti”, mrzitelji Hrvata i koji kažu da su muslimani TEMELJNI NAROD (a svi ostali obični ukras). Ma, rš stoko u Siriju!

 • Svi bi htjeli upravljat ,legalno čovjek dobio glasove i pobijedio .
  Nemate sloge , složna braća kuću grade.
  Cestitam i sretno.

 • Priča o kriminalu SDA i HDZ -a i onda glasa za njihovog kandidata ha ha ha.Zna dobro da ce u vlasti kolairati SDA i HDZ,i onda priča priče za malu djecu.Svaka čast ovima iz Naša Stranka ljudi nisu dali nikom glas,a ti Raguž da si dosljedan onoga što pričaš bi isto to napravio.Običnim ljudima bilo Muslimani,Srbi ili Hrvati je svejedno kako se zove gradonačelnik ako je netko dobrih namjera i pošten.Te nacionalne podjele su i stvorili baš SDA i HDZ da dobiju sto više glasova ,jer čime su to zaslužili glasove.I onako tko god pobjedi od njih dobro je njihovim i
  podobnima,a običnim ljudima isto ma koje nacionalnosti bili .Tako je i na razini države,a i gradova.Vi se naivni svađajte o “ustašama i balijama”,a ovi uživaju i vladaju naravno sve u dogovoru i svako svojim”stadom ” SDA svojim,HDZ svojim .

  • Suprostavljivost (ili kako to nazvat) “ustašama i balijama” ne stoji. Muslimani su pretežno bili ustaše iz straha od četnika.

 • Kampanja je skroz bila protuhrvatska, antihrvatska, histerićna i neviđena, tako da je postupak koaliranja, koje to zapravo nije, za izbor dakle gradonaćelnika prijestolnice kulture, a sve da živalj ne bi patio zbog pomanjkanja gradonaćelnika, posve opravdan i logićan, politićki mogućan. Republićka stranka je pokazala spremnos gradoljubno se žrtvovati, i to ne samo rodoljubno već i ćovjekoljubno, kao dakle zalog zajednićke sretne budućnosti.

 • Nema dogovora sa muslimanima. Drzi mo se zajedno i da nam ne podmecu kao ovaj Juda Raguž. Čovic je mozak operacije bez obzira sto lajete na njega. Svak od nas ima gresaka pa tako i Čovic ali ipak on je motor Hercegovine. Doviđenja.!!

  • Na koji način podmeće “juda Raguž”?! tako što je omogućio sa tri glasa da HDZ dobije gradonačelnika?! Onom gore je “juda” jer je to uradio. U stvari to je politka. Ništa više.

 • Nikad više za HRS i ćelu Raguža dokazao je da je jedan običan lažov. Pošten čovjek drži se za riječ i svojih principa pa makar nekad i u krivu bio. Svima nam je lekciju iz poštenja očitala Irma sa svojom elitom i zato u buduće može računati na moj glas. Kakav je čovjek koji nije dosljedan onoga što kaže bolje je da ga nema. A i sa vjerske strane veliki je grijeh obmanjivati i lagati ljude.

 • Trebate biti sretni i zadovoljni sa Hrvatekima u Mostaru kakvih ima. Vidi ove bugojanske pohrvaćene šuge, okitili zgradu Hrvatskog Doma sa natpisom FEENA RAYA tj. fina raja. Eno sjede tamo ispred svaki dan Zukan Helez i ekipa, i to zahvaljujući članovima HKD Napretka koji su ujedno i članovi HDZ-a BiH, a koji su dali suglasnost za taj jugobosanski projekt. Sada, kada su shvatili što su napravili, svi se ograđuju, dok jugobosanci slave konačnu pobjedu nad fašistima u Bugojnu. Tako ti je to kada ti narod vode mentalni komunisti i jugosloveni.

 • Glup si i površan. Čovjek je gore napisao istinu, a bilo je to u medijima. Nitko nije Hrvate u Bugojnu natjerao da stave taj natpis na hrvatsko kulturno dobro, već su sami to uradili, radi mušterija. Ako kreneš tom logikom, onda treba sva hrvatska kulturna dobra unovčiti, tj. rasprodati. Aj majke ti, nađi ti meni jedan medžlis na kojem piše ,,FRIENDS”. ?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.