Raguž: “Hrvatska će najbolje pomoći Hrvatima u BiH ako pomogne projektu RTV Herceg Bosne”

Burno je bilo u srijedu u Hrvatskom saboru. Mostovi zastupnici izrazili su nezadovoljstvo politikom Vlade RH prema Hrvatima u BiH, a Marko Sladoljev prozvao je Vladu da čini sve kako bi se Hrvati u BiH iselili iz matične domovine, a Hrvati koji su odlučili otići Irsku, tamo ostali.

U saborskoj raspravi o radu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske za 2017., kad je riječ o Hrvatima u BiH, Most tvrdi da hrvatske političke elite nisu dovoljno učinile da ne dođe do njihove majorizacije, drži da je Središnji ured za Hrvate potreban, ali da se “silni novci” troše na administraciju.  

Saborski zastupnik Željko Raguž posebno se osvrnuo na javni RTV sustav na hrvatskom jeziku – RTV Herceg Bosne. 

Republika Hrvatska će najbolje pomoći Hrvatima u BiH kada pomogne projektu koji je već započet i koji je u tijeku, a to je stvaranje uvjeta za početak rada RTV Herceg Bosne tj. javne radiotelevizije na hrvatskom jeziku u BiH, kazao je Raguž ističući kako je pomoć ovome projektu od ključne važnosti. 

Kada Hrvati u BiH budu imali javnu radioteleviziju mnoga će pitanja, koja su danas predmet dvojbi i u BiH i u odnosima BiH i RH, biti na bolji način shvaćena i na objektivniji način će se prilaziti traženju rješenja za budućnost BiH, kazao je Raguž u svom obraćanju naglašavajući kako se nada da će Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske nastojati u okviru svojih mogućnosti pomoći, ali da će i Vlada RH pomoći.

(www.jabuka.tv)


20 komentara

  • Uvijek su to govorili Ćamil Kadić i Ramo Jašarević da treba biti jedinstvena cjelovita BiH i jedna televizija BHT. Ove druge isključiti odmah.

  • Iza Dejtona smo imali svoju Tv, sa naj modernijom opremom i tehnologijom za to doba. Tko je ukinu, gdje zavrsi ta oprema.? Tko je rasproda i kome..???? Jeste li napravili Nasu Tv koja hvali samo vas i vasu ideologiju, projekte kojih i nema, podrzaje vasu politiku,, politiku HDZ,, Covica. I nju ne stojite, ne placate… Radnici nemaju placa. Je li Sarajevo krivo za to.!!!!!??? Ovaj je jedna stara ,, domuzcina,, kojeg nije stid, ponoviti i sto pita jednu te istu laz… Zato i jesmo ovdje sto nas vode ovakvi, polupismeni ljudi, lazljivci i prevrtljivci… Raguz, Boze, Rade Bosnjak izd.. kuku mama. ! Podobni su samo ovakvi ,, slijepi klimoglavci,,… Dragan ove i ovakve najvise voli…

  • Da sam ja taj Raguz bilo bi me stid i sram kad bi pročitao ovakve komentare. Heb.la te tv..samo bavuljate i ćopate plaće.Dajte više reda,manje korupcije,više posla svima a mladima posebno.Znaš li ti lažove tko se zapošljava u EP HZHB i i ostala JP u našem dijelu BiH..kojim putem,kolike su tamo plaće ?ZNAŠ VRLO DOBRO ALI ŠUTIŠ KO ZALIVEN, JER BI TE MAKLI ISTE SEKUNDE ODATLE KAD BI SE USUDIO I ZUCNIT O TOME.ČUJ TV..DABOGDA JE NIKAD NE DOBILI JADO JEDAN.BACAŠ NARODU PRAŠINU U OČI I MISLIŠ DA SI IZMISLIO TOPLU VODU.

  • Dok nam ovi nasi domoljubi, lazovi, lopovi naprave osiguraju TV na hrvatskom jeziku tu tv nece imati tko gledati. Jedni ce izumrijeti drugi ce odseliti… Ovaj Raguz i njemu slicni da imaju imalo obraza, dostojanstva maklo bi se vise sa politicke scend. Ima mladi i pametnijih osoba, daj te im priliku… Ali ne ovi kad uvedu mlade u politiku oni moraju biti slijepi poslusnici sa naobrazbom i znanjem ispod njih. Draganu bas takvi pasu… Imamo primjer Knezovica, Tome pa njihova razina inteligencije, sposobnosti je na jako niskom nivou. Ali takvi dobro slusaju klimaju glavom i dizu ruku ne pitajuci za sto se glasa. Tko prije u Komitetu… Akp zelimo naprijed i ako zelimo bolje nasoj djeci pod hitno se puno stvari treba mjenjati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.