Radovi na novoj cesti Stolac – Neum u punom jeku

Nova prometnica od Stoca do Neuma, koja povezuje jedini bh. grad na Jadranu s ostatkom države i smatra se jednim od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u ovom djelu BiH, gradi se punom parom.

Da je znatan dio prometnice urađen i da su radovi u punom jeku uvjerila se novinarska ekipa Klixa prilikom vožnje od Stoca do Neuma.

Prošli su nekoliko kilometara stare ceste koja izgleda poput jednosmjerne ulice u kojoj se teško možete mimoići s vozilom iz suprotnog smjera, što pokazuje značaj nove ceste, jer je vožnja novim kilometrima moderne prometnice zaista neprocjenjiva.

Nova cesta koja se gradi od Stoca prema Neumu omogućit će građanima BiH brži i sigurniji odlazak na more te ukloniti brojne barijere koje su postojale između jedinog bh. grada na moru i ostatka države.

Stočanima će konačno biti ostvaren dugogodišnji san da im je more nadohvat ruke, a ostatku građana BiH omogućit će sigurnu vožnju bez zastoja i čekanja na graničnim prijelazima.

Izgradnja nove prometnice vrijednosti 72 milijuna KM smatra se jednim od najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji će cijelu zemlju otvoriti prema Neumu, piše Klix.

Radovi na izgradnji magistralne ceste M-17.3 Neum – Stolac, dužine 36,5 km izvode se u skladu s planiranom dinamikom, a okončanje radova očekuje se početkom 2022. godine.

Izgradnjom ove moderne prometnice riješit će se problem cestovne povezanosti obale Jadranskog mora i područja Neuma s ostatkom Hercegovačko-neretvanske županije, a time i cijele BiH, te pozitivno utjecati na konkurentnost gospodarstva Stoca i Neuma.

(www.jabuka.tv | Foto: JP Ceste FBiH)


4 komentara

  • Ta će oni dolje?
    Evo u nas brza cesta Mostar-Grude -Zagvozd samo što nije.Ideja, za ideju budućeg nacrta koja bi se primjenila u idejno nagađajućem projektu .Ta ideja za idejni ima rok trajanja i premine svake dvije godine.Ali, gle čuda ona odmah uskrsne jedno misec dana pred izbore -jer i ovcama tako raste vuna pa je treba ošišati.I tako, ideja živi vječno krepa po potrebi ,ali ko feniks se rađa.
    Jer šta bi mi bez ideje Penisa Lasića ,Pavla Bobana i inih .Kad bi da ideja i bila nekako ostvariva onda bi kao i Kočerin-Vranić stupile na snagu snage Grada Širokog koji bi otkupili zemljišta od vlasnika, građana, u limburgu mjesecu na sveto nigdarje.I za to će spomenuti dvojac i naši gradski činovnici imati ideju-da se preko teritorija(ovog uređenog) grada sa poduzetnim činovnicima napravi jedna ćuprija od Pologa do Podledinca ,jer njima je to teretli otkupljivanje da se ne zajebaju s ovčicama.Halo,molimo Vas napravite tu ćupriju pa ćemo mi iz Širokog nekako s merdovinama na nju.Kad možemo preživit ove šahtove možemo i merdovine.Mi smo najjači ,mi imamo idejni.
    Kad će ono izbori?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.