Radovi na izgradnji ceste Stolac – Neum trebali bi završiti u lipnju

Od srpnja put u Neum i dalje na hrvatsku obalu trebao bi biti znatno ugodniji.

Iz Javnog poduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine na upit Faktora odgovorili su da bi se radovi na izgradnji magistralne ceste Stolac – Neum dužine 36 kilometara trebali završiti u lipnju.

Radovi na izgradnji magistralne ceste M17.3 Neum – Stolac izvode se u skladu s planiranom dinamikom. JP Ceste FBiH, koje je implementator ovog projekta, još jednom ističu da je, kako je to i do sada navođeno, rok za završetak radova na kompletnoj cesti od Neuma do Drenovca lipanj 2022. godine, odnosno druga polovina mjeseca, kazali su nam u JP Ceste FBiH.

Radovi su počeli u travnju 2018. godine, a ukupna vrijednost procijenjena je na 88,9 milijuna KM. Na taj način bi vožnja starom cestom preko Svitave do Neuma, što je bila dugogodišnja noćna mora za većinu vozača, otišla u zaborav.

No da bi se došlo do ceste Stolac – Neum potrebno je proći kroz tunela Crnaja na magistralnoj cesti M-17, dionica Konjic – Jablanica. Radovi na rekonstrukciji Crnaje počeli su u veljači 2021. godine, koštaju 12,8 milijuna KM, a financiraju se iz kreditnih sredstava Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Europske investicijske banke (EIB).

Tijekom radova na Crnaji stvarale su se velike gužve, pogotovo vikendom. I to bi uskoro trebalo postati prošlost.

Prema ugovorenoj dokumentaciji i dinamičkom planu, svi radovi u tunelu Crnaja bi trebali biti okončani do kraja lipnja 2022. godine. U ovom trenutku ne postoje naznake nikakvih pomjeranja, istaknuli su iz JP Ceste FBiH.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.