Radončić: SIP BiH nije izabran legalno

Gost Dana uživo na N1 televiziji bio je ministar sigurnosti BiH, Fahrudin Radončić koji je govorio o aktualnim temama u bh. svakodnevici i političkim odnosima.

Kada se očekuje otvaranje granice?

BiH je praktično država bez korone, nema razloga da se ne dozvoli ulazak u državu. Ja očekujem da ćemo do prvog lipnja i mi imati liberaliziran prijelaz preko granice.

Što moraju posjedovati strani državljani?

Dogovor je da imaju negativan test na koronu ne stariji od 48 sati

Prolongiranje izbora?

Vidjeli ste da je SNSD uputio žalbu prema Ustavnom sudu BiH. Bilo je očekivati da ako nemamo sredstava, prolongiramo izbore. Imamo činjenicu, da je proračun projektiran prije pandemije i morao je doživjeti transformaciju. U zadnja tri mjeseca je jedan od glavnih razloga pandemija, kazao je Radončić.

Dragan Čović kazao da neće biti proračuna?

Moji argumenti su potpuno drugačiji za reagiranje u odnosu na gospodina Dodika i Čovića. Trebaju se birati na bazi natječaja, da na osnovu više kandidata biraju. Ranije ste imali da je HDZ, SDA ili SNSD imao većinu u Izbornoj komisiji, sada bi se promijenilo sa SDA, DF. Mislim da SIP nije izabran legalno, ali Sud će odlučiti, dodao je.

S kim ćete na izbore?

SBB će vjerojatno ići sam. Sjetite se prije četiri godine, kada sam bio u sudnici i kada sam bio najveća žrtva, ostvarili smo dobar rezultat. Sada ne razmišljamo o koalicijama. Mi smo prošli put bili zajedno sa SDA, osvojili smo četiri načelnička mjesta, SDA je odmah rekla da su to njihovi načelnici.

Donacija EU u vidu medicinske opreme, respiratora?

Vidjeli smo u tom trenutku koliko su kvalitetni respiratori, mašine s garancijama. Rekao sam da pojedini političari nauče što je transparentno. Eto, neka nauče gospodin Novalić i Solak, neka uče na ovakvim primjerima.

Dodaje da je SBB spašavao SDA dva puta.

Mi smo SDA spašavali dva puta; prvo 2015. kada smo vatrogasno ušli da ih spasimo i sada kada SDP nije htio prihvatiti većinsku koalicijsku grupu, pa smo mi ušli napraviti jedan patriotski blok.

Navodi o ulascima migranata u BiH.

Ja svaki dan dobivam podatke gdje koliki broj migranata pokušava ući u BiH. Lijepim vremenom će ih biti sve više i više i toga će biti u budućnosti. Odgovornost za migrante snosi kompletna zajednica i EU koja ih pušta u Grčku. Ja sam rekao da treba ići u legalne deportacije. Oni su se suprotstavili, ja sam rekao da predstave bolji plan

Navodi o prisluškivanju u RS?

Skupština RS sve više liči na kazalište u kojem se rade komedije. Imate što radi opozicija, te ono što radi Dodik. Ne može biti prisluškivanja bez državnog naloga i Suda BiH. U ovom slučaju nema naloga.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.