Radončić: Schmidt je u pravu, neka Komšić pobijedi hrvatskim glasovima, u čemu je problem?

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić bio je gost emisije Mreža na FTV-a, u kojoj je govorio o aktualnim političkim temama, a posebno se dotaknuo i izbora za člana Predsjedništva BiH.

Ne možemo stalno optuživati Hrvate da su protiv BiH. Možemo govoriti da njih možda ima previše na određenim funkcijama u odnosu na broj stanovnika, ali Schmidt je rekao ono što jest – hrvatski korpus nije birao Komšića za svog člana Predsjedništva. Hrvatski korpus je svoje glasove dao Čoviću. Sada je mudrost svih nas da nađemo rješenje koje će zadovoljiti i legitimnost i legalnost, izjavio je lider SBB-a Fahrudin Radončić.

Na zaprepašteni upit novinarke Federalne televizije “Hoćete li dopustiti to legalno i legitimno predstavljanje Hrvata u Predsjedništvu BiH?”, Radončić je odgovorio:

Ne vidim ništa loše u legalnom i legitimnom predstavljanju Hrvata u Predsjedništvu BiH. I svi rade da se to dogodi. Da Hrvati imaju taj komoditet, kao nacionalni korpus, da ih Bošnjaci ne majoriziraju. Neka i Komšić pobijedi hrvatskim glasovima, u čemu je problem? Bošnjaci biraju dva člana Predsjedništva. Komšića smo birali tri puta i birali smo Izetbegovića i Džaferovića tri puta. I to je tzv. koncept građanskog predstavljanja koji Bošnjacima najviše odgovara, kao najmnogobrojnijem narodu u BiH. Očigledno da mi kao Bošnjaci teško možemo dobiti međunarodnu podršku za tu vrstu koncepta. Ljudi se boje da će Hrvati, kao najmalobrojniji narod, biti preglasani, kazao je Radončić.

(www.jabuka.tv)

35 komentara

 • sad će proradit SDA mašinerija .Ali neće mu moći ništa pošto drži najjaču tiskovinu u FBIH.Da ovako misle svi političari Muslimani država bi davno profunkcionirala i ne bi se zajebavali sa izbornim zakonom.Dobro je Dodik rekao onog Pedija Ešdauna treba iskopat iz groba pa mu suditi .Aovog što je upravo otišao treba proglasit personom non grate i da vrati 70% novca što je zaradio aništa nije uradio osim što je još više zavadio narode i napravio mržnju goru nego pred sam rat.RADONČIĆU HVALA ZA ISTINU.

 • E sada će Radončić za takvu izjavu dibijati još veće kritike od velikoBošnjaka.
  Ta izjava je u suprotnosti velikoBošnjačkih PLANOVA.

 • Nisu se složili oko stvari koji favoriziraju Bošnjake nad Hrvatima a od toga Komšić dobro uživa .
  (i takav idiot kao fol predstavnik Hrvata u BiH).

 • Hrvatima hadezovcima ,točnije biračima HDZ-a hrvatske nacionalnosti sve možeš podvaliti.
  Zar itko inteligentan vjeruje u dobre namjere sandžaklija????
  Dobar im je Dodik kad govori u svoju korist a kao pomaže Hrvatima.
  Dobar sad i Radončić…
  Oni godinama pričaju a ništa se ne mijenja. Dragan Čović je srž problema, ne druge nacije, kad to ovaj priglupi narod shvati možda se nešto okrene na bolje opet kažem možda, jer kod nas Hrvata nema alternative, a neki ispod prosječni pokušaji budu potkupljeni vrlo brzo.
  Islamisti su svakako islamisti,a Srbi pod vodstvom sotonske Srpske pravoslavne crkve, prema tome njihove namjere su jasne,problem je što Hrvatski politički vrh cijeni samo novac.

  HDZ-e sve prodaje Srbima, samo molitvena skupina zvana Hrvati to neće da vidi.
  Propadamo polako ali sigurno!

 • tko je Komšić i njegov karakter ?……
  Komšić hoće poziciju namjenjenu Hrvatima a NEĆE “zlatni ljiljan” da ga biraju Hrvati.
  To kod Schmidta neće moći prolaziti.

 • Sva čast za prethodni komentar, sve je apsolutno točno što je u njemu rečeno. Posebno je bitno da mi shvatimo da je problem nas hrvata u BiH, naše političko rukovodstvo. Narod ih uopće ne zanima, nego samo osobni interesi. Narod im je paravan i sredstvo u rukama da bi ostvarivali usko stranačke i osobne interese. Dok budemo krivce tražili samo u političkim protivnicima iz drugih naroda, nema nam dobra, dapače bit nam još i gore.

 • Ovi Muslimani su stvarno pokvareni. Oni se točno dogovore ko će glasat za Komšića a ko za Džaferovića tako da dobiju oba predstavnika. Na drugoj strani naši saboteri huškaju protiv Čovića tako da izađe što manji broj glasača na izbore i na taj način prave uslugu SDA. Genijalci!

   • Iz samo jednog razloga, da nas ne predstavlja neko ko nas želi potpuno istrijebit. Ako je Komšić iz miješanog braka ne znači to da trebaju Hrvati nestat u korist Muslimana.

    • Slažem se u potpunosti da Hrvate treba i mora predstavljati Hrvat,to je jedino moguće i ispravno u ovoj državi,ali Hrvati nemaju ispravne političare,to su u biti interesno klanske grupacije u dobra doba povezane obiteljski i premrežene starim sistemskim ljudima(SKJ)Njihova osnovna politika i pokretačka snaga je isključivo novac,ništa u njima nema nacionalno,nažalost svih nas.

 • Ako Hrvati nisu u stanju za izbore već objelodaniti pravu mladu osobu ne treba nam ni ova starudija koja se stalno kandiduje a mi tapkamo u mjestu. Sigurno da imamo mnogo mladih i školovanih ljudi. Zašto moraju biti iz Hdza.

  • Realist…Ne mora biti iz HDZ- a, ali da Hrvati mogu birati nekoga drugog birali bi.Kod bosnjska , ako je u obitelji petoro , dogovore se tri glasaju ua Bakira , a dva za Komsica.Pitas li se koliko bi Hrvata glasalo ua Covica da mogu.Gleda se da izbjegnu Komsica.Malo nas je i glasovi se ne trebaju ( ne mogu) razvodnjavati.Nema nam spasa bez novog iznornog.

 • Voditeljica nabrijana protiv hrvata sve zapini kad prica 😂😂, tribalo bi je odvest pod lučića severinina 😂😂

 • nemam ništa protiv nikoga. nikoga ne mrzim. ali muslimani nisu u redu. i to neće nas koštati bombardiranja bilo kakva. njih će koštati za vijeke. dalje, nikad nismo išli u pohode namjernog otimanja ili štete, išli su radi oslobađanja Jeruzalema od strane muslimana koji su ga oteli. mi smo čisti. problem je u njima. oni nisu u redu. kod nas uistinu ima idiota ali oni se nisu ni u čovjeka zla dotjerali. oni će snositi veći križ nego mi u budućnosti. jer ih je taj Mujo prevario. islam nije vjera, to je i gore od sotonizna. to je samo bunt protiv svijeta. Lp svima

 • Voditeljica baš profesionalna, nepristrana, dosljedna, kulturna i načitana…. Hehe, jadna kuća za koju ovakva osoba radi…..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.