Radončić naložio Graničnoj policiji zabranu ulaska ljudima koji dolaze iz najviše zaraženih zemalja – Jabuka.tv

Radončić naložio Graničnoj policiji zabranu ulaska ljudima koji dolaze iz najviše zaraženih zemalja

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić naložio je Graničnoj policiji da zabrani ulazak u BiH državljanima iz zemalja koje su najviše pogođene koronavirusom.

S predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom na čelu, danas je organiziran hitan sastanak kojem su nazočili entitetski premijeri Fadil Novalić i Radovan Višković, a Vijeće ministara BiH se usuglasilo da su neophodne hitne i efikasne mjere radi zaštite javnog zdravlja, javlja Klix.ba.

Granična policija će nakon dopisa iz Ministarstva sigurnosti BiH potpuno sam uvjeren, sa svojim direktorom Zoranom Galićem i operativnim stožerom, kompetentno provesti neophodne mjere zabrane ulaska stranim državljanima s rizičnih područja, poručio je Fahrudin Radončić.

Dodao je da je u ovakvim situacijama uvijek je bolje napraviti dva koraka više nego jedan korak manje.

View this post on Instagram

EFIKASNA REAKCIJA ZBOG KORONE: S predsjednikom Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom na čelu, danas je organiziran hitan i važan sastanak. Uz prisustvo dvojice entitetskih premijera, Fadila Novalića i Radovana Viškovića, mi iz Vijeća ministara brzo i odgovorno smo konstatirali neophodnost hitnih i efikasnih mjera radi zaštite javnog zdravlja. Granična policija će, nakon dopisa iz Ministarstva sigurnosti BiH, potpuno sam uvjeren, sa svojim direktorom Zoranom Galićem i operativnim štabom, kompetentno provesti neophodne mjere zabrane ulaska stranim državljanima s rizičnih područja. U ovakvim situacijama uvijek je bolje napraviti dva koraka više nego jedan korak manje.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

Konstatirana je potreba o donošenju svih neophodnih mjera i radnji radi sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti, odnosno koronavirusa, prema zahtjevima entitetskih institucija i u skladu sa preporukama epidemiologa i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

U skladu s ovim, molim vas da odmah poduzmete radnje iz vaših ovlasti i odgovornosti u smislu zabrane ulaska u BiH za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa. Ovo se posebno odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama Kine, Južne Koreje i Irana, stoji u dopisu upućenom direktoru Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.